Celjani tudi prek Francozov

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so zmagali tudi na tretji pripravljalni tekmi, tokrat je padel francoski Tremblay.

Objavljeno
07. avgust 2014 13.25
uho*Celje - Gorenje
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Podčetrtek - Rokometaši Celja Pivovarne Laško so zmagali tudi v tretjem pripravljalnem dvoboju pred zaletkom nove sezone. Po Sevnici in romunskem Baia Mareju je padel še francoski prvoligaš Tremblay, ki je v Sloveniji na pripravah. Pivovarji so bili, predvsem po zaslugi odličnega prvega polčasa, boljši s 27:26 (15:10).

V prvem delu so gostitelji znali kronati čvrsto igro v obrambi in nekaj uspešnih protinapadov z udobnim vodstvom za pet golov, po odmoru pa so nadaljevali manj odločno in s premehko obrambo, kar so Francozi izkoristili in izenačili na 17:17. Toda niti enkrat se jim ni posrečilo prebiti v vodstvo, medtem ko so Celjani minimalno prednost zadržali do konca.

Med varovanci trenerja Branka Tamšeta sta bila s po petimi goli najučinkovitejša Blaž Janc in David Razgor, medtem ko je vratar Matevž Skok zbral deset obramb, enkrat je ustavil tudi strel s sedmih metrov. Na drugi strani je nekdanji član slovenskega prvaka Uroš Bundalo zadel enkrat, vratar Aljoša Rezar pa je nanizal sedem obramb. Danes pivovarje čaka še drugi francoski prvoligaš Selestat.