Celjani v Brestu do zelo pomembne zmage

Rokometaši Celja so na zadnjem letošnjem gostovanju v ligi SEHA premagali Meškov Brest s 34:30 (17:16).

Objavljeno
13. december 2017 20.39
jer rokomet
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Brest - Celjske rokometaše je čakal eden težjih izzivov v regionalnem tekmovanju. Za zadnje gostovanje v ligi Seha v letu 2017 so Celjani odšli v Brest k Meškovu, kamor so po zadnjem derbiju proti Velenjčanom prišli skoraj brez opravljenega treninga.

Za stratega celjske zasedbe je bil dvoboj nekaj posebnega, saj je bila današnja tekma jubilejna 200. za Branka Tamšeta na klopi Celja. V Brest so šli Celjani brez lažje poškodovanih vratarja Urbana Lesjaka in Kristjana Bećirija.

Kljub utrujenosti po napornem ritmu tekem v zadnjih tednih so Celjani dobro začeli in tudi povedli; največ za dva gola, v nadaljevanju prvega polčasa pa so vajeti prevzeli domači in v 23. minuti po dveh hitrih zadetkih tudi prešli do vodstva, ki so ga tudi zadržali do polčasa, ko so imeli še gol prednosti.

A to ni bilo dovolj za Celjane, ko so sredi drugega polčasa stopili na plin. Brest je zadnjič vodil s 23:22, potem pa so povedli gostje, vmes celo za tri gole (27:24). V končnico so Celjani prinesli gol naskoka, a so ga z borbeno igro tudi hitro povečali. Zadnje minute so bile njihove, najboljši strelec tekme Borut Mačkovšek (devet golov) in David Razgor (štiri) pa sta poskrbela, da je na koncu razlika narasla na 34:30. Po štiri gole sta dosegla še Jaka Malus in Branko Vujović.

Celjani ne bodo imeli prav veliko počitka; v četrtek se bodo pozno zvečer vrnili v Slovenijo, v soboto pa jih čaka zadnjo tekmo lige Seha, ko bo v soboto v Zlatorogu gostoval Tatran Prešov.

Meškov Brest : Celje PL 30:34 (16:17)

Dvorana Viktorija, gledalcev 1300, sodnika: Mošorinski, Pandžić (oba Srbija).
Meškov Brest: Čarapenka, Budzejka, Jaščanka 9, Vukić 4, Prodanović 2, Mohalov 1, Darafejev, Korsak, Selvjasjuk 8 (4), Laščakov, Kuran 2, Astrašapkin 4, Mijatović.
Celje Pivovarna Laško: Panjtar, Vujović 4, Jurečič 2, Malus 4, Razgor 4 (1), Suholežnik 3, Marguč 1, Grošelj, Kodrin 2, Makuc 1, Anič 2, Dušebajev, Mačkovšek 9, Mlakar 2, Dobaj.
Sedemmetrovke: Meškov Brest 4 (4), Celje Pivovarna Laško 2 (1).
Izključitve: Meškov Brest 10, Celje Pivovarna Laško 6 minut.
Rdeči karton: /