Celjani v igralski kader dodali Babarskasa

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško se je okrepil z litovskim reprezentantom Povilasom Babarskasom.

Objavljeno
26. marec 2015 11.41
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Celje - Slovenski rokometni klub Celje Pivovarna Laško je v svoj igralski kader dodal novega člana, pridružil se jim je litovski reprezentant Povilas Babarskas, ki je podpisal triletno pogodbo.

26-letni in 203 centimetre visoki Litovec, ki igra na položaju levega zunanjega, je trenutno član avstrijskega Bregenza, za katerega je v tej sezoni na 18 tekmah dosegel 81 golov, kar ga na lestvici najboljših strelcev uvršča na 15. mesto.

»Zelo sem vesel dogovora s Celjem, ki je velik in izjemno priznan klub v Evropi. Že sedaj bi se zahvalil za zaupanje, ki so mi ga s podpisom pogodbe izkazali. Obljubljam, da bom trdno delal in skupaj z mojimi novimi soigralci izpolnjeval pričakovanja kluba in njegovih navijačev,« je ob podpisu pogodbe dejal Babarskas, ki je za Litvo odigral 32 tekem.

Trener Celja Branko Tamše je pozdravil prihod nove okrepitve: »Z Babarskasom smo dobili zelo dobrega igralca. Gre za igralca, ki lahko igra v obe smeri, z višino je dodana vrednost tako v napadu, kot tudi v obrambi, v našo ekipo pa se vklaplja tudi karakterno.«