Celjani v ligi prvakov z atraktivni tekmeci

Tekmeci so Rhein-Neckar Löwen, Vive Tauron Kielce, Vardar Skopje, Zagreb, Meškov Brest, Pick Szeged in Kristianstad.

Objavljeno
01. julij 2016 16.44
Rokomet Celje PL:Gorenje Velenje
A. V.
A. V.

Glostrup - Žreb na Danskem je Celjanom namenil atraktivno skupino, v kateri so še nemški Rhein-Neckar Löwen, poljski Vive Tauron Kielce (evropski prvak), makedonski Vardar Skopje, hrvaški Zagreb, beloruski Meškov Brest, madžarski Pick Szeged in švedski Kristianstad. Celjani se bodo borili za preboj med šest najboljših ekip in s tem nadaljevanje tekmovanja v TOP 16.

V prihodnji sezoni bo za člansko ekipo Celja nastopalo kar enajst doma vzgojenih igralcev, kar je potrditev dobrega dela v mlajših selekcijah in svojevrsten rekord med vsemi nastopajočimi klubi. Vzporedno z žrebom so na EHF objavili tudi seznam najuspešnejših ekip v ligi prvakov od leta 1993 dalje, kjer Celjani zasedajo visoko šesto mesto. Pred njimi so le Barcelona, THW Kiel, Telekom Veszprem, PPD Zagreb in BM Atletico Madrid.

Tekme Celja si je v prejšnji sezoni ogledalo rekordnih 27.900 navijačev, v tej sezoni pa se nadejajo še povišanja številk zaradi številnih atraktivnih tekmecev in ugodne ponudbe za nakup letnih vstopnic. Za tekme slovenskih rokometnih prvakov trenutno vlada veliko zanimanje, kajti do danes je bilo prodanih že enako število letnih vstopnic kot v celotni lanski sezoni. Celje bo v družbi še petnajstih drugih vrhunskih ekip nastopalo v enakem tekmovalnem sistemu kot preteklo leto.

Branko Tamše, trener Celja: "Skupina A na oko deluje močnejša, vsekakor pa je naša skupina B zelo izenačena in potrudili se bomo po najboljših močeh, da se prebijemo iz nje v nadaljevanje tekmovanja, kar je naša želja že od lani. Vseh 16 ekip je vrhunskih, verjetno sem spadajo še kakšne iz C ali D skupine, saj je evropski vrh širok. Bo zelo zanimivo, pestro in razgibano. Čaka nas veliko dela, saj se bomo pomerili z različnimi tipi ekip. Že ob tej priložnosti vabim vse navijače v Zlatorog, da nas podprejo v čim večjem številu in nam pomagajo do dobrih rezultatov. Obetamo si lahko prav spektakle in že komaj čakam na začetek."

Luka Žvižej, kapetan Celja: "Gre za izjemno izenačeno skupino, ki je na prvi pogled manj atraktivna kot skupina A. Vendar ne bo nič lažja. Naš cilj je napredovati iz skupine, menim da smo tudi to sposobni. K nam prihajajo evropski prvaki, na drugi strani bodo stali tudi številni reprezentantje. Že od prve domače tekme bomo pokazali, zakaj smo med elito. Veselim se že nove sezone in novih spektaklov pred polnim Zlatorogom."

Liga prvakov
- skupina A:

Veszprem
Barcelona
PSG
Bjerringbro-Silkeborg
Wisla Plock
Flensburg
Kadetten Schaffhausen
Kiel
- skupina B:
Rhein-Neckar Löwen
Vive Tauron Kielce
Vardar Skopje
Zagreb
Meškov Brest
Pick Szeged
Celje Pivovarna Laško
Kristianstad
- skupina C:
Naturhouse La Rioja
Metalurg Skopje
Čehovski medvedi
Montpellier
Elverum
zmagovalec kvalifikacijske skupine 1 (Gorenje Velenje, Tatran Prešov, Red Boys Differdange in Cocks)
- skupina D:
Nantes
Tvis Holstebro
Metalurg Zaporožje
Bešiktaš Istanbul
Dinamo Bukarešta
zmagovalec kvalifikacijske skupine 2 (ABC Uminho, Bregenz, Achilles Bocholt in Maccabi Tel Aviv)

Liga prvakinj
- skupina A:

Budućnost Podgorica
Thüringer
Metz
zmagovalka kvalifikacijske skupine 1 (Glassverket, Podravka Vegeta, Sercodak Dalfsen in Ankara)
- skupina B:
Vardar Skopje
Astrahanočka
Ferencvaros
zmagovalka kvalifikacijske skupine 2 (Leipzig, Hypo Niederösterreich, Bera Bera in Gomel)
- skupina C:
Györ
Bukarešta
Midtjylland
Rostov Don
- skupina D:
Larvik
Esbjerg
Sävehof
zmagovalka kvalifikacijske skupine 3 (Krim Mercator, Selgros Lublin, Indeco Conversano in Iuventa Michalovce)