Celje in Krim Mercator favorita praznika pod zvezdami

Superpokalni tekmi bosta nocoj odprli 26. sezono. Koprčani računajo na podporo s tribun. Puc in Pušnik v hramu slavnih.

Objavljeno
27. avgust 2016 01.19
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Portorož – Tretjič zapored bo rokometni superpokal gostil teniški center v Portorožu in tretjič bodo na njem nastopili prvaki iz Celja. Prvič se jim bodo po robu postavili Koprčani (20.30). Lovoriko, ki tradicionalno razgrne zastor pred sezono, bodo branile tudi igralke Krima Mercatorja, ki se bodo ob 18. uri pomerile z Zagorjem.

Šestindvajseta sezona bo precej drugačna od prejšnjih. Celje in Gorenje bosta do pomladi igrala v ligi SEHA in se bosta DP pridružila šele v končnici. Do takrat se bo za štiri mesta v njej merilo ducat prvoligašev, med katerimi bodo med favorite sodili Koprčani, ki so nazadnje zasedli četrto mesto in si prislužili igranje v kvalifikacijah pokala EHF.

Celjani, ki so 1. SRL osvojili trikrat zapored, bodo kajpak favoriti, a trener Branko Tamše, ki ni oddal niti ene trofeje, odkar je decembra 2013 prišel v Zlatorog, še zdaleč ni brez skrbi. Pet njegovih rokometašev se je ekipi pridružilo pred dnevi, saj so nastopili na OI v Riu. »Nič ne bi imel proti, če bi se vse skupaj začelo kak teden kasneje,« bi pred prvim izzivom raje imel ekipo dalj časa skupaj Tamše, čigar ekipa se bo hitro znašla v vrtincu sezone. Že 3. septembra bo v Zlatorogu otvoritvena tekma lige SEHA z Veszpremom, nato bo na vrsti derbi z Gorenjem, pa potem že vroči štart lige prvakov z večnim tekmecem Zagrebom ...

Koprčani si obetajo še eno lepo sezono in soliden odpor prvakom bi bila dobra napoved zanjo. Trener Zoran Jovičić je zadržal jedro obetavne ekipe, prišla sta izkušeni vratar Blaž Vončina in obetavni Nejc Planinc iz Slovana. Vodja moštva ostaja veteran Uroš Rapotec. »Prvič bomo nastopili na superpokalu in ponosni smo. Celjanom želimo ponuditi dostojen odpor,« se dobre tekme nadeja Rapotec in verjame, da bo v Portorož prišlo veliko navijačev iz Kopra, kar bi dalo pečat rokometnemu prazniku na Obali.

Če se je lani Krim sprehodil do lovorike proti Žalčankam, ga tokrat čaka precej težje delo. Na sporedu bo derbi med najboljšima slovenskima ekipama in precej okrepljene Ljubljančanke so željne revanše po šokantni izgubi naslova državnih prvakinj. Zmaga proti Zagorjankam, ki jih pestijo mnoge težave, pa bi bila najboljša napoved pred kvalifikacijami za ligo prvakinj, ki jih bodo igralke Uroša Bregarja gostile čez dva tedna na Kodeljevem.

Med obema tekmama bo slovesnost, na kateri bo Društvo športnih novinarjev Slovenije v hram slavnih sprejelo dve legendi slovenskega rokometa, pokojnega Iztoka Puca in Rolanda Pušnika.