Čvrst odpor Trima francoskemu prvoligašu

V dresu rokometnega prvoligaša iz Trebnjega so se predstavile tudi okrepitve Klemen Sašek, Gregor Potočnik in Rok Jelovčan.

Objavljeno
05. avgust 2014 18.01
uho*ROKOMET Gorenje - Flensburg
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Mokronog - Potem ko je najboljša trojica rokometnih klubov v minuli sezoni slovenskega moškega prvoligaškega tekmovanja (Celje Pivovarna Laško, Gorenje in Maribor Branik) že odigrala prve pripravljalne tekme pred začetkom nove sezone, je šlo po njenih stopinjah tudi petouvrščeno moštvo trebanjskega Trima, ki se je v Mokronogu spoprijelo s francoskim prvoligašem AIX in po dostojnem odporu, predvsem v prvem polčasu, pokleknilo s 30:36 (16:17).

V domačem taboru so bili z razpletom zadovoljni. Ker rezultat ni bil v prvem planu, je vsakih petnajst minut priložnost za dokazovanje dobila drugačna postava. Pred odmorom se nobena od ekip ni mogla izdatneje odlepiti, tudi Trebanjci so bili nekajkrat v vodstvu, polčas pa so z golom zaloge dobili Francozi, ki so - zahvaljujoč daljši klopi - šele v končnici dvoboja izdatneje pobegnili. Za Trimo so zadeli: Sašek 5, Florjančič, Sušin, Ferkulj in Potočnik po 4, Murčehajič in Radelj po 3, Grandovec 2 in Skol 1, medtem ko sta čuvaja mreže Brana in Jelovčan zbrala po šest obramb.

AIX sicer igra pod taktirko nekdanjega slovenskega selektorja Zvonimirja Serdarušića, pri njem pa si po novem kruh služi tudi nekdanji igralec Trima (pa tudi Gorenja in Krškega) Klemen Cehte. Domači trener Roman Šavrič ni mogel računati na kadetska reprezentanta Žigo Urbiča in Matica Kotarja, je pa zato priložnost ponudil tudi trem okrepitvam: Klemnu Sašku in Gregorju Potočniku, ki sta se izkazala v napadu, ter vratarju Roku Jelovčanu.