Delni izid 0:6 preprečil presenečenje v Romuniji

Rokomet: Krim Mercator je v Bukarešti vse do konca ogrožal zmago evropskih prvakinj.

Objavljeno
03. marec 2017 22.25
Rokomet Krim Mercator - Esbjerg 12.novembra 2016 [rokomet,šport,Krim Mercator]
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Bukarešta – Dober odpor so pri evropskih prvakinjah prikazale rokometašice Krima Mercatorja. V 45. minuti so celo vodile z 22:20, a potem je Bukarešta zabila šest zaporednih golov. Slovenke niso imele odgovora in so doživele peti zaporedni poraz v ligi prvakinj, po katerem so njihove možnosti za četrtfinale skoraj nične.

Ljubljančanke bodo evropsko sezono bržčas sklenile v soboto, ko bo na Kodeljevem gostoval danski Midtjylland. Samo, če bi le-ta danes izgubil proti Larviku in če bi Krim potem Danke premagal za več kot devet golov, bi še osvojil četrto mesto v skupini 2 ter se prebil med osem najboljših ekip, vendar je zlasti slednje zelo malo verjetno. Slovenke niso v takšni formi, kot so bile v prvem delu, v katerem so zbrale štiri zmage in dva poraza ter celo osvojile prvo mesto v skupini. To se je potrdilo tudi sinoči v Romuniji, kjer se je sicer vrnila dolgo časa poškodovana Elizabeth Omoregie, vendar še ni bila prava (strel 4:9) in ni mogla preprečiti drugega poraza proti branilkam naslova evropskih prvakinj, ki so bile boljše že v Sloveniji (24:21).

Gostjam, ki so v Romunijo dopotovale že v sredo z avtobusom, je sicer dobro kazalo vse do vstopa v zadnjo četrtino, potem ko sta Omoregiejeva in Ines Amon zadeli za presenetljivo vodstvo z 22:20. Domači trener je takrat zahteval minuto odmora in ta je zalegla, njegove varovanke so dosegle šest golov zapovrstjo in tekmo odločile v svoj prid. Krimovke, ki so zapravile kar štiri sedemmetrovke, so dobri dve minuti pred koncem znižale na 25:27 in imele zatem napad, ki pa ga je z izgubljeno žogo zapravila Nina Zulić. Trener Uroš Bregar je lahko vseeno zadovoljen s predstavo, saj so njegova dekleta odigrala najboljšo tekmo v drugem delu LP, od katere se bodo želele posloviti z zmago, ko bodo prihodnjo soboto gostile Danke.