Denič: Tik pred odhodom na EP so mlajši igralci nekoliko nervozni

Slovensko rokometno reprezentanco je pred odhodom na EP v Srbijo pozdravil tudi Franjo Bobinac, ki upa na uvrstitev na OI.

Objavljeno
13. januar 2012 15.57
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si
Zreče - Slovenska moška rokometna reprezentanca si je pred odhodom na evropsko prvenstvo v Srbiji postavila visoke cilje. Primaren cilj izbrancev Borisa Deniča je, da se prek Norvežanov, Hrvatov in Islandcev uvrstijo v drugi del, ob tem pa napovedujejo tudi boj za dve prosti mesti, ki vodita do aprilskih kvalifikacijskih turnirjev za OI v Londonu, piše STA.

Zdajšnji rod je med najmlajšimi in najmanj izkušenimi v naši reprezentančnimi zgodovini, Denič bo na veliki sceni nastopil s sedmimi novinci. David Miklavčič, Marko Bezjak, Primož Prošt, Jure Dolenec, Peter Pucelj, Matej Gaber in Borut Mačkovšek bodo prvič začutili omamni vonj velikega turnirja, a igra slovenske izbrane vrste bo v Srbiji vendarle slonela na izkušenimi igralci, kot so Uroš Zorman, Gorazd Škof, David Špiler, Dragan Gajič, Matjaž Brumen in Luka Žvižej.

Bobinac upa na uvrstitev na OI

Slovenski tabor je na današnji zadnji novinarski konferenci pred sobotnim odhodom v Srbijo obiskal tudi predsednik Rokometne zveze Slovenije (RZS) in uprave velenjskega Gorenja Franjo Bobinac ter izrazil upanje, da se bo igralcem tretjič - po Sydneyju leta 2000 in Atenah leta 2004 - uspelo uvrstiti na olimpijske igre - v London 2012. »RZS na igralce ne vrši nobenega rezultatskega pritiska, vsem skupaj želim le, da na evropskem prvenstvu v Srbiji držijo skupaj, tako kot so na teh pripravah,« je med drugim v Zrečah dejal Bobinac.

»Tik pred odhodom v Srbijo je prisotna rahla nervoza, predvsem pri mlajših igralcih. Zdravstveni bilten je v redu, kot vsak trener pa bi si seveda želel, da bi imeli kakšen dan priprav več na voljo. Po mojem mnenju smo približno 80-odstotni pripravljenosti, že prva tekma pa bo pokazala našo realno sliko,« je še dejal selektor Denič.

»Moji cilji so vselej visoko postavljeni in segajo do najvišjih mest. Drugo vprašanje je, ali so moje 'sanje' tudi realne. Naš osnovni cilj je, da 'ujamemo' kvalifikacije za olimpijske igre. Na dosedanjih tekmah smo dokazali, da lahko stremimo k temu cilju in močno upam, da ga bomo izpolnili,« je bil pred sobotnim odhodom v Vršac optimističen absolutni vodja na igrišču Zorman.

Špiler o dometu reprezentance ne želi ugibati

»Slovenija bo velika neznanka za vse reprezentance v Srbiji. Prepričan sem, da se lahko z vsemi enakovredno kosamo, a le pod pogojem, da skozi celotno tekmo obdržimo zbranost. Del naše reprezentance dobro ve, kaj je evropsko prvenstvo, drugi del reprezentance je zelo neizkušen in se bo prvič preizkusil v tako izostreni konkurenci, hkrati pa je v preteklosti že dokazal, da tekmece na nasprotni strani igrišča spoštuje, a se ga ne boji. Prepričan sem, da bo tudi neizkušen del naše izbrane vrste prispeval svoj delež k ekipnemu uspehu,« je dejal David Špiler.

»O dometu naše izbrane vrste v Srbiji ne bi govoril. V preteklosti smo mnogokrat govorili o tem, v domovino pa smo se nato vrnili razočarani. Bolje bo, da gremo na letošnje evropsko prvenstvo nekoliko bolj tiho, prepričan pa sem, da nam nihče ne bo zameril, če bomo po vrnitvi nekoliko glasnejši. Lahko pridemo daleč, a pred nami je trnova pot,« je še dodal Špiler.

Kot še piše STA, bo Slovenija vse tekme v prvem delu evropskega prvenstva igrala v Vršcu, kjer jo bo spodbujalo čez tisoč ljubiteljev rokometa. Najprej se bo v ponedeljek, 16. januarja, pomerila z Norveško, čez dva dni jo čaka obračun s Hrvaško, v petek, 20. januarja, pa še z Islandijo.