Denič verjame v vsaj 50-odstotni konec tedna

V začetku aprila ga čaka reprezentančna akcija s turnirjem na Danskem.

Objavljeno
24. marec 2014 19.56
Peter Zalokar, Šport
Peter Zalokar, Šport

Ljubljana – Ko je čez noč izgubil dobro službo v Minsku, se je Borisu Deniču rokomet tako priskutil, da se je ob vrnitvi vdal brezdelju in tolažbo iskal tudi v ribolovu. A čas celi rane in selektor slovenske reprezentance se je spet posvetil stari ljubezni, ki se je še okrepila po lepih zmagah Gorenja in Celja.

»Saj veste, nekaj časa še gre, dolgo pa ne. Konec tedna sem si ogledal praktično vse tekme lige prvakov in tudi tisto med Trimom in Mariborom. Informacije v glavi se spet kopičijo. Zmagi slovenskih klubov sta odlični za naš rokomet, želim pa si vsaj 50-odstotno uspešnost na povratnih tekmah,« sta strast in optimizem spet zagrabila Deniča, ki ga v začetku aprila čaka reprezentančna akcija s turnirjem na Danskem. Poleg gostiteljev bodo tekmeci Francozi in Norvežani.

Igrali bomo proti evropskemu prvaku in podprvaku ter iskali nekatere odgovore za izziv, ki nas čaka junija,« z enim očesom k dvoboju z Madžari v kvalifikacijah za SP že pogleduje selektor. Včeraj je objavil imena 21 igralcev, ki se bodo zbrali v nedeljo in se udeležili krajših priprav v Zrečah. Kot že običajno, presenečenj ni. Manjkata rahlo poškodovani Nenad Bilbija in Peter Pucelj. Na seznamu so Jure Natek, ki ga zaradi poškodb ni bilo v izbrani vrsti že skoraj tri leta, Gorenjeva aduta Staš Skube in Mario Šoštarič, pa mariborski kapetan Simon Razgor in vratar Primož Prošt. Na Dansko ne bo odpotovala peterica, Denič bo najverjetneje doma pustil okostje reprezentance – Uroša Zormana, Gorazda Škofa, Dragana Gajića, brata Žvižej ...