Denič znova vpoklical Cehteta

Slovenski selektor Boris Denić je objavil seznam igralcev za kvalifikacijski tekmi s Slovaško in Latvijo.

Objavljeno
20. oktober 2014 19.18
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Ljubljana - Selektor rokometne reprezentance Boris Denič je objavil seznam igralcev, ki bodo nastopili na kvalifikacijskih tekmah za evropsko prvenstvo 2016 proti Slovaški (29. 10) in Latviji (1. 11.).

Slovenski selektor je poskrbel za manjše presenečenje, saj je navkljub nekaterim preteklim sporom znova vpoklical člana Pays D'Aixa Klemna Cehteta.

»Na mojem seznamu ni presenetljivih imen. V reprezentanco sem povabil igralce, ki jim zaupam in verjamem, edina novost je Klemen Cehte. S svojimi igrami v Franciji si je zaslužil vpoklic v reprezentanco, ki ga v tem trenutku potrebuje. Upam, da bo sprejel poziv in postal resen del zdajšnje ekipe,« je pojasnil Denič.

V slovenski reprezentanci pred prihajajočima tekmama niso brez težav, saj sta vprašljiva nastopa Boruta Mačkovška in Sebastiana Skubeta, a cilj kljub temu ostaja nespremnjen - osvojiti štiri točke: »Nastopa Mačkovška in Skubeta, ki bo danes opravil magnetno resonanco, sta še vedno vprašljiva. Morebitno vrzel na tem položaju moramo zapolniti na drugačen način. Ena od rešitev je Cehte. Upam, da bo zgrabil priložnost in ponovno zaigral za reprezentanco,« je dejal Denić.

Priprave slovenske reprezentance se bodo začele 26. oktobra. Izmed Denićevih izbrancev bodo na ta dan odsotni le Jure Natek, Marko Bezjak in Primož Prošt, ki bodo zaradi obveznosti v Nemčiji v Slovenijo pripotovali dan kasneje.

 

Reprezentančni seznam

Vratarji: Klemen Ferlin (Gorenje Velenje), Primož Prošt (Göppingen) in Gorazd Škof (Nantes);

Krilni igralci: Dragan Gajić, Vid Kavtičnik (oba Montpellier), Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško), Gašper Marguč (Veszprem) in Simon Razgor (Brest Meškov);

Zunanji igralci: Dean Bombač (Pick Szeged), Marko Bezjak, Jure Natek (oba Magdeburg), Klemen Cehte (Pays D'Aix), Jure Dolenec, Vid Kavtičnik (oba Montpellier), David Miklavčič (Celje Pivovarna Laško), Sebastian Skube (Bjerringbro-Silkeborg), David Špiler (Brest Meškov) in Uroš Zorman (Vive Tauron Kielce);

Krožni napadalci: Uroš Bundalo (Tremblay), Matej Gaber (Montpellier) in Miha Žvižej (Toulouse).