Deničevi izbranci povsem nemočni proti Dancem

Slovenski rokometaši so prvo od treh tekem na močnem turnirju na Danskem izgubili, gostitelji so bili boljši s 36:26.

Objavljeno
09. januar 2015 22.56
uho/ROKOMET Slovenija - Ukrajina
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Odense - Slovenska moška rokometna reprezentanca je izjemno močen prijateljski turnir na Danskem, ki služi kot pomemben test pripravljenosti pred skorajšnjim svetovnim prvenstvom v Katarju, začela z bolečim porazom proti gostiteljem, ki so bili pred 6000 privrženci v Odenseju suvereno boljši s 36:26 (19:11), levji del naloge pa so opravili v drugi polovici prvega polčasa. Izbrance selektorja Borisa Deniča čakata še dva huda zalogaja s skandinavskima tekmecema, jutri bodo na nasprotni strani igrišča Švedi (ob 17. uri), v nedeljo pa še Islandci (14.45).

Denič je na tribuni pustil ideologa igre Uroša Zormana in rekonvalescenta Uroša Bundala. Slovenci so bili uvodnih osem minut povsem enakovreden tekmec favoriziranim Dancem, nato jim je zmanjkalo ostrine, pojavljati so se začele vse številčnejše napake, strelski post pa je trajal kar šest minut. Vse to so domači rokometaši odprtih rok izkoristili in ob polovici prvega polčasa ušli za štiri gole (9:5), njihovega naleta pa ni zaustavila niti Deničeva minuta odmora. Danski voz je vlekel zelo razigrani krilni igralec Andres Eggert, ki se je v prvem polčasu med strelce vpisal kar sedemkrat, na glavni odmor so tako Skandinavci odšli že z osmimi goli naskoka (19:11).

V nadaljevanju so Slovenci vendarle zavihale rokave in prepolovili zaostanek (21:26), kar pa je le še požgalo tekmece, da so - po minuti odmora islandskega strokovnjaka Gudmundurja Gudmundssona - sprožili še zadnji udarec. Tik pred koncem so se gostitelji celo dokopali do najvišjega vodstva na tekmi (36:25). Med Deničevimi fanti sta bila najbolj razigrana Jure Dolenec in Jure Natek, ki sta se med strelce vpisala vsak po petkrat. V drugi današnji tekmi so Švedi ugnali Islandce s 30:24 (14:10).

DANSKA : SLOVENIJA 36:26 (19:11)

Sparekassen Fyn Arena, gledalcev 6000, sodnika Repkin in Gousko (oba Belorusija).

Danska: Landin, Green, Christiansen 3, Mensah Larsen 1, Mortensen 3, Eggert 7 (3), Markussen, Lauge Schmidt 1, Spellerberg, Noddesbo 2, Svan Hansen 2, Lindberg 2, R. Toft Hansen 2, Mollgaard 3, Sondergaard, H. Toft Hansen 1, M. Hansen 4, Damgaard 5.

Slovenija: Skok, Škof, Prošt, Kavtičnik 3, Natek 5, Cehte 2, Dolenec 5 (3), Špiler 1, Miklavčič, Skube 2, M. Žvižej, L. Žvižej 2, Blagotinšek 1, Bezjak 1, Kozlina, Gajić 2, Bombač 2.

Sedemmetrovke: Danska 3 (3), Slovenija 4 (3).

Izključitve: Danska 4, Slovenija 6.