Derbija v Zlatorogu in Bonifiki

1. SRL: konec tedna se bo merila vodilna četverica. Post-evroligaško depresijo v Celju bo ublažil Maribor.

Objavljeno
11. marec 2016 22.20
Peter Zalokar
Peter Zalokar

Celje – Gostovanje Maribora bo malce ublažilo post-evroligaško depresijo v Celju. Rokometaši Branka Tamšeta bodo morali nocoj vložiti bistveno več truda kot proti Izoli ali Dobovi, če želijo ostati na vrhu lestvice državnega prvenstva. Podobno velja za njihove tekmece iz Velenja v Kopru.

Ob lanskem dnevu reformacije – ali v celjskem primeru na noč čarovnic – se je v Mariboru končal niz 59 zmag pivovarjev v domačih tekmovanjih. A poraz s 27:29 se je zgodil v dvorani Tabor, tradicionalno neugodni za pivovarje, ki so v Zlatorogu veliko bolj suvereni in tam na slovenski sceni niso izgubili od 4. decembra 2013. Maribor pa se je zmage v hramu slovenskega rokometa veselil samo enkrat, pred štirimi leti …

»Vemo, da bo Celje zaradi zadnje tekme pri nas le še bolj motivirano. Naš cilj je odigrati po najboljših močeh,« se težavnosti izziva zaveda mariborski strateg Slavko Ivezič, ki je v Zlatorogu, kjer je bil svojčas šampion kot trener in športni direktor, že gostoval kot trener Krke, zdaj pa prihaja z moštvom, ki bi na dober dan lahko uprizorilo podvig.

Maribor je obupno štartal v sezono, nato pa s prihodom Iveziča vzel zalet in dobil osem od zadnjih devetih tekem, zato celjski trener Branko Tamše pričakuje dobro tekmo. »Maribor se je pobral, strnil vrste in se vrnil pod vrh, kamor sodi. Pri njem smo izgubili že skoraj dobljeno tekmo in verjamem, da fante še vedno peče ta poraz, zato bodo storili vse za novi dve točki,« svojim igralcem zaupa Tamše, ki je imel jeseni precej skrbi pri sestavljanju ekipe, tokrat bo pogrešal le Marka Dujmovića.

Na obeh straneh je kar nekaj igralcev, ki so že branili barve obeh klubov, med njimi Miha Zarabec. »Z Mariborom imamo neporavnane račune. Zdaj smo v boljši formi kot jeseni. Na igrišču bomo pustili srce,« obljublja vodja celjskega napada in poziva navijače k čim glasnejši podpori: »Skupaj jim moramo vrniti za tisti poraz!«

Tudi Velenjčanom, ki si s Celjem delijo vrh lestvice, se obeta precej težje delo kot običajno. Tretjeuvrščeni Koprčani so sila »negostoljubni« v svoji dvorani, v kateri še niso oddali točke. Bo ekipa Marka Šibile prebila led v Bonifiki ali postala še ena žrtev »rumene podmornice« Zorana Jovičića?

Spored 22. kola v 1. ligi NLB Leasing, danes: Celje PL – Maribor (18), Slovenj Gradec – Istrabenz plini Izola, Trimo – Dobova, Jeruzalem – Krka (vse 19), Urbanscape Loka – Riko Ribnica (20); jutri: Slovan – Sevnica (18.30), Koper – Gorenje (19).