Deset let od sanjskega naslova

Mineva 10 let, odkar so celjski rokometaši osvojili ligo prvakov, kar je največji uspeh slovenskih klubov v kolektivnih panogah.

Objavljeno
24. april 2014 13.10
Nemija,Flensburg,24.4.2004,24.april 2004,Lako-Flensburg foto:Tomi Lombar/DELO
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport

Celje – Mineva 10 let, odkar so rokometaši Celja Pivovarne Laško osvojili ligo prvakov, kar je največji uspeh slovenskih klubov v kolektivnih panogah. Okoli 15.30 ure se je končal finale v Flensburgu, pivovarji so ubranili prednost z domače tekme (34:28) in se kljub porazu z 28:30 veselili zgodovinskega uspeha.

Letalo je še isti večer ob vrnitvi iz Nemčije zaokrožilo nad Knežjim mestom, nakar so kapetan Dejan Perić in druščina skupaj z navdušeno desettisočglavo množico pred Zlatorogom častili pokal, ki ima še zdaj posebno mesto v vitrinah celjskega kluba. Ob Periću, ki je ob slovesu zapel znamenito Za dobre stare čase od Fosilov, so se v zgodovino zapisali še Sergej Rutenka, Renato Vugrinec, Edi Kokšarov, Uroš Zorman, Matjaž Brumen, Dino Bajram, Nenad Bilbija, Miha Gorenšek, Miladin Kozlina, Gregor Lorger, Žikica Milosavljević, Jure Natek in Marko Oštir. Trener je bil Miro Požun.

»To je uspeh, ki nikdar ne bo šel v pozabo in se verjetno ne bo ponovil glede na stanje, ki vlada v državi. Zame je bil morda še večji dosežek, ko smo zatem v superpokalu sredi Španije premagali oba naslednja prvaka Ciudad Real in Kiel,« se je vrhunca kariere spomnil Požun, ki bo zvečer v tradicionalni gostilni Amerika obujal spomine na zlate čase: »Klub ni ničesar organiziral, zato smo se podvizali mi, ki smo bili takrat zraven in smo zdaj na stranskem tiru. Udeležbo je potrdilo veliko ljudi, med njimi Tone Turnšek (tedanji predsednik), Vlado Privšek (direktor), Slavko Ivezič (pomočnik trenerja) in Andrej Šušterič, ki bo predstavil knjigo Zgodovina celjskega rokometa. Komaj čakam, da se poveselimo.«

Zdaj je doseg kluba skromnejši, glavni cilj naslednikov je z dobro rokometno šolo in vrhunsko organizacijo ohranjati prisotnost med evropsko elito.