Djurić prižgal dve rdeči luči Mačkovšku

Rokomet: Pred zborom reprezentance Celje še z Vardarjem, Gorenje pa z Vojvodino.

Objavljeno
19. oktober 2017 21.47
Igralca Gorenja Klemen Ferlin in Gregor Potočnik in soigralci na rokometni tekmi lige Seha med ekipama Gorenja iz Velenja in Celja PL. Celje, Slovenija 30.avgusta 2017 [Ferlin Klemen,Potočnik Gregor,rokomet,športi,Liga Seha,RK Celje PL,RK
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Ljubljana – Prihajajoči teden EHF, ki ga bo Slovenija izkoristila za tekmi proti Hrvaški in slovo od legend v Stožicah, zaokrožuje prvo četrtino sezone. Veselin Vujović bo fante zbral v nedeljo, sedem jih prihaja iz Celja in Gorenja, ki jih ta konec tedna čakata izziva v ligi SEHA, v Velenje prihaja Vojvodina, v Celje evropski prvak Vardar.

Peter Zalokar

Celjani in Velenjčani so si malce oddahnili od lige prvakov, ta teden so vknjižili po tri točke v regionalnem tekmovanju. Celjani so visoko zmagali v Pančevu, veliko bolj razburljiva je bila tekma Gorenja v Skopju. Metalurg je še deset minut pred koncem vodil za gol in kazalo je, da bo ekipa Željka Babića še enkrat več klonila v končnici. Zgodilo se je ravno obratno. »Ose« so tekmo končale z delnim izidom 7:1 in vsaj malce zacelile rane po porazih v Švici in na Norveškem v LP.

Na OI v Riu in na SP v Franciji ni bilo igralca Gorenja, tokrat je Vujović na zadnjo akcijo pred januarskim EP na Hrvaškem povabil tri. Dokazovali se mu bodo kapetan Niko Medved, ki je dobil prednost pred Maticem Verdinekom, Gregor Potočnik, ki je zamenjal poškodovanega klubskega tovariša Jana Grebenca, in vratar Klemen Ferlin. Blizu reprezentanci je tudi Nejc Cehte, a Žiga Mlakar, še vedno kralj strelcev v ligi prvakov, je bil logična izbira za št. 3 za Vidom Kavtičnikom in Juretom Dolencem.

Ferlin je bil junak zmage v Skopju, v odločilnih trenutkih je nanizal nekaj obramb, pred tem dosegel tudi dva gola po ujetih žogah. »Na Metalurg smo se dobro pripravili. Po dveh porazih v ligi prvakov želja po zmagi ni bila vprašljiva. Metalug zelo dobro igra z dodatnim igralcem v napadu, a nalogo smo dobro opravili. Z igro v obrambi, ki smo jo prikazali v Skopju, se lahko kosamo z vsakim tekmecem. Zasluženo smo zmagali,« je po tekmi v dvorani Borisa Trajkovskega povedal Ferlin, ki še naprej kaže reprezentančno formo.

Gorenje je prišlo do druge zmage v ligi SEHA, tretjo bo lovilo v nedeljo v Rdeči dvorani proti srbskim prvakom iz Novega Sada. Prav zato bo omenjena trojica na reprezentančne priprave prišla z dnevom zamude.

Na priprave tudi Okleščen

Iz Celja naj bi prišlo pet reprezentantov, poleg Mlakarja še vratar Urban Lesjak, Tilen Kodrin, Jaka Malus in Borut Mačkovšek. Toda pri slednjem se je zapletlo. Težave s komolcem so postale tako zoprne, da mu je novi klubski zdravnik Sašo Djurić odredil popolno mirovanje. Zanimivo, Djurić je še eden, ki je v zadnjih sezonah Rdečo dvorano zamenjal za Zlatorog, kjer je nasledil legendarnega Rudija Čajavca, svojega mentorja. V klubu upokojenemu Čajavcu prirejajo častno slovo, ko bo v Celju 19. novembra gostoval Kiel. Ker je Djurić tudi reprezentančni zdravnik, je bilo jasno, da Mačkovšek ne bo nastopil tudi na tekmah proti Hrvaški 26. t. m. v Stožicah in 28. t. m. v zagrebški Areni. Vujović je namesto njega v ekipo uvrstil še enega popolnega novinca, 22-letnega Grego Okleščna iz Krke, ta čas vodilne ekipe v ligi NLB. Obetavni Okleščen je na šestih tekmah zbral 32 golov.

Brez Mačkovška bodo Celjani še težje kos jutrišnjemu tekmecu. Vardar melje vse pred seboj in nanj (še) ne vpliva negotova prihodnost ob napovedanem odhodu ruskega lastnika Sergeja Samsonenka. Še več, njegove zadnje izjave namigujejo, da si bo premislil, zato je pod vprašaj postavljen tudi dogovor o prestopu trenerja Raula Gonzaleza v PSG. V zgornjem delu lige prvakov je Vardar poleg Veszprema edina neporažena ekipa, v ligi SEHA ima po petih tekmah na računu prav toliko zmag. Se mu lahko prvi poraz v sezoni zgodi prav v Celju, ki je znana past za prvake? V prejšnji sezoni sta padla tedanji evropski prvak Kielce in nemški prvak Rhein-Neckar, poljski prvak je kratko potegnil tudi pred kratkim. »Ne izobešamo bele zastave, želimo odigrati naš rokomet in morda uglednemu tekmecu zadati prvi poraz,« je odločen eden izmed celjskih reprezentantov Tilen Kodrin.