Doma ostajata Marguč in Skube

Selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović je določil seznam 17 igralcev, ki jih bo popeljal v Rio.

Objavljeno
27. julij 2016 20.45
iza-marguč
J. P.
J. P.

Ljubljana - Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Veselin Vujović je določil seznam 17 igralcev, ki jih bo popeljal na olimpijski turnir v Riu. Petnajsterica bo po pravilih Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) nastanjena v olimpijski vasi, dve rezervi pa izven nje. Pravico nastopa ima sicer 14 rokometašev, kadarkoli med turnirjem je možna vratarska menjava, poleg tega pa še dve menjavi igralcev - ena do četrtfinala, druga pa kadarkoli. Selektor bo štirinajsterico določil pred turnirjem.

Vujović se je odločil, da doma ostajata desno krilo Gašper Marguč, ki je bil izbran v najboljšo postavo minule sezone lige prvakov, in levi zunanji Sebastian Skube, na seznamu pa so ostali vratarji Gorazd Škof, Matevž Skok in Urban Lesjak, krožni napadalci Matej Gaber, Blaž Blagotinšek in Vid Poteko, levi zunanji igralec Nik Henigman, srednji zunanji (kapetan) Uroš Zorman, Dean Bombač, Miha Zarabec in Marko Bezjak, desni zunanji Vid Kavtičnik, Jure Dolenec in David Miklavčič, levi krili Darko Cingesar (predvčerajšnjim je dopolnil 26 let) in Simon Razgor ter desno krilo Blaž Janc.

Izbrana vrsta bo danes opravila še popoldanski trening, po dnevu počitka pa se bo spet zbrala v petek v Kozini, od koder bo v Rio odpotovala v ponedeljek zgodaj zjutraj, in sicer prek Benetk in Lizbone.