Drama z remijem razveselila samo Celjane

Rokometaši Gorenja na pragu zmage v Mariboru, pa na koncu še drugič v zadnji sekundi rešili točko.

Objavljeno
27. marec 2014 23.29
RK Branik Maribor - RK Gorenje Velenje, 27.3.2014, Maribor
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport

Maribor – Kakšna tekma v Mariboru! Velenjčani so v 15 minutah zapravili 9 golov prednosti in se po strelu Maria Šoštariča prek živega zidu izognili prvemu porazu v sezoni. Vijoličasti pa po sapo jemajočem »comebacku« ostajajo neporaženi v svojem Taboru. A pri obeh je prevladalo razočaranje, razplet pa je zarisal nasmeh na obraze Celjanov.

Gorenje je imelo priložnost, da bi si praktično zagotovilo tretji zaporedni naslov prvaka. Po začetnih težavah, ki so tekmecem omogočile prednost s 7:6, so gostje prestavili v šesto in dosegli pet zaporednih golov. Od rok jim je šlo vse več, gostiteljem vse manj. Staš Skube in Šoštarič sta začela neusmiljeno parati domačo mrežo in med odmorom je bilo že šest golov razlike. Zgodba o premoči branilcev naslova se je nadaljevala globoko v drugi polčas. V 40. minuti se je po novem zadetku Šoštariča pri 18:27 zdelo vse odločeno, še bolj po 10. golu Staša Skubeta v 45. minuti (22:30). Tedaj se je začel neverjetni zasuk in tudi selektor Boris Denič je držal odprta usta, ko je začela vijoličasta vojska kot blazna stiskati prvake. Ti so menili, da bodo lahko privarčevali nekaj moči za nedeljsko tekmo v Parizu, kjer bodo branili dva gola prednosti. Ta jim je sinoči kopnela kot sneg v teh pomladnih dneh. Gašper Hrastnik je že v 52. minuti znižal na minus 3 (27:30), tri minute kasneje je Ante Kaleb zadel za 30:32, sledil je zadetek Simona Razgorja in ko je Hrastnik v 57. minuti izenačil na 32:32, je bila dvorana na nogah in v Taboru je odmevalo: »Maribor!« Po zadetku Mihe Zarabca 10 sekund pred koncem se je začelo slavje, ki pa ga je pokvaril bivši igralec Maribora Šoštarič z neverjetnim strelom iz ostrega kota.

Še drugič se je tekma med Mariborom in Gorenjem razpletla z delitvijo točk in še drugič so bili na koncu bolj razočarani domači rokometaši. Novembra jim je prvo zmago proti »osam« s 7-metrovko prav tako ob izteku časa preprečil Marko Dujmović. Maribor je še bolj oddaljen od drugega mesta, Gorenju pa točka pomeni skoraj toliko kot poraz. Remi je šel najbolj na roko Celju, ki ima zdaj spet vajeti v svojih rokah. Če bo dobilo zadnjih sedem tekem, tudi oba derbija z Gorenjem, bo osvojilo 18. zvezdico, ki se je po porazu v Mariboru pred mesecem zdela oddaljena milijone svetlobnih let.

»Točka, osvojena na tak način, je velik uspeh za nas, a dovolite mi, da sem razočaran, saj zmaga ne bi mogla biti bližje,« je z glavo zmajeval kapetan Razgor. Še slabše volje je bil gostujoči trener Ivan Vajdl, ki je kar obsedel na klopi: »Storili smo preveč napak in to se nam je maščevalo. Kar je, je. Zdaj ni časa za objokovanje.«