Ducat golov razlike za potrditev 1. mesta

Krimovke v Stožicah zlahka premagale močno oslabljeni Leipzig. V torek žreb glavnega dela LP.

Objavljeno
17. november 2013 01.35
Rokometna tekma Krim - Leipzig 16. novembra 2013
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport
Ljubljana – Krim Mercator je osvojil prvo mesto v skupini C prvega dela rokometne lige prvakinj. To je v bistvu edina pomembna ugotovitev po tekmi z Leipzigom, ki zaradi objektivnih težav ni bil dostojen tekmec Ljubljančankam. Te so dosegle prvih šest golov in kar takoj razrešile vprašanje zmagovalk.

Verjetno se krimovke bolj preznojijo, kadar vadijo s kadeti Slovana, kot so se včeraj proti nemškim podprvakinjam, ki so v glavno mesto prispele z vsega osmimi igralkami v polju in dvema vratarkama. V postavi presenetljivo ni bilo niti nekdanje krimovke Susann Müller. Roko na srce, Leipzig niti v polni zasedbi verjetno ne bi bil kos slovenskim šampionkam, ki so zmagale za 12 golov, razlika pa bi bila lahko še precej večja, če bi se zares potrudile.

So se gostje morda zasmilile domačemu trenerju Tonetu Tislju, ki ni uporabil kar sedmih rokometašic od 16, zunanje igralke Nina Wörz, Andrea Penezić in Barbara Varlec - Lazović pa so na igrišču prebile vseh 60 minut, čeprav se je zdelo, da za to ni nobene potrebe? »Nikakor ni bil vzrok v podcenjevanju. Nekaj deklet, kot sta Linnea Torstenson in Patricia Vizitiu, je bilo malce poškodovanih, in to je edini vzrok, da niso igrale. Anđela Bulatović in Katarina Krpež pa bosta jutri odšli na priprave za decembrsko svetovno prvenstvo, zato sem jima privoščil počitek,« je odločitev pojasnil Tiselj, ki pa je vendarle nekoliko eksperimentiral. Tokrat je, denimo, v vrata postavil tretjo vratarko Mišo Marinček, ki je s 13 obrambami upravičila zaupanje.

Prvič je bila v postavi Carmen Martin, ki je že skoraj povsem okrevala po operaciji, a še ni zaigrala. Na levem krilu je bila ves čas izposojena Neli Irman, ki se ji je zgodba pri Krimu najbrž končala in se bo vsaj začasno vrnila v Zagorje. »Neli nikdar ni bila sporna. Prepričan sem, da se bo v Krim vrnila že v prihodnji sezoni, če ne še prej. Bomo videli, kako se bomo dogovorili z Zagorjem,« je o statusu Žalčanke pojasnil Tiselj, ki je v nasprotju z napovedmi na črti uporabil Oano Manea, čeprav je imela te dni bolečine v križu. »Njene težave niso tako kritične, hotel sem le preveriti, v kakšnem stanju je,« je Tiselj povedal o Romunki.

Liga prvakinj se bo nadaljevala v prvih februarskih dneh, žreb skupin drugega dela pa bo v torek. Krim se bo za vstopnico za sklepni turnir spoprijel z enim od zmagovalcev skupin in dvema drugouvrščenima ekipama. Tiselj pred plesom kroglic nima posebnih želja. »V glavnem delu se bo spoprijelo osem najboljših ekip v Evropi. Györ je najmočnejši, potem po ratingu sledijo ekipe z igralkami, ki so že osvajale ligo prvakinj – Larvik, Vardar in Budućnost.«

Je mar pozabil, da naslov brani tudi njegova krimovka Anđela Bulatović? »Seveda ne. No, ja, tudi Krim lahko uvrstimo med favorite.«

Res pa je, da bo ta moral precej dvigniti raven igre, saj v prvem delu ni bil ravno prepričljiv.