EHF: Mariborčani v Luksemburg, Koprčani pričakujejo z Borcem ali Beso Famiglio

Rokometaši Maribora in Cimosa so dobili nasprotnika v evropskem pokalu EHF.

Objavljeno
24. julij 2012 16.12
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Dunaj - Na sedežu evropske rokometne zveze so danes opravili žreb za novoustanovljeni pokal EHF, v katerem sodelujeta tudi slovenska predstavnika Maribor in Cimos.

Rokometaše Branika v prvem krogu čaka luksemburški Dudelange, prva tekma bo 8. ali 9. septembra v Mariboru. Trener Marko Šibila meni, da ima štajersko moštvo lepe možnosti za napredovanje.

»Pri žrebu prvega kola smo imeli srečno roko. Ne glede na to, da se nobenega tekmeca ne sme podcenjevati, mislim, da smo v tem dvoboju favoriti. Po drugi strani pa je dvoboj drugega kroga precej zapletena zadeva. Tekmeca ne poznamo, zanesljivo pa gre za solidno ekipo. Islandci gojijo kakovosten rokomet. Čeprav večina islandskih reprezentantov igra v tujini, doma še vedno napravijo takšne ekipe, ki so konkurenčne. A se bomo s tem ukvarjali pozneje, če seveda najprej preskočimo prvo oviro. Najprej se je treba posvetiti prvaku Luksemburga, ki bo tudi kakovosten tekmec,« je povedal Šibila..

Koprčani, ki so v prvem krogu prosti, se bodo v drugem pomerili z zmagovalcem med Borcem iz Banja Luke in kosovskim Beso Famiglio. Drugi slovenski predstavniki bodo najprej gostovali - 13. ali 14. oktobra - teden dni pozneje pa povratna tekma na domačem igrišču.

Trener koprskih rokometašev Fredi Radojkovič je bil po žrebu zadovoljen, da njegovim varovancem ne bo treba na dolgo potovanje. »Težko ocenjujem kakovost tekmecev, a ne glede na tekmeca smo mi favoriti tega dvoboja. Najprej bomo počakali tekmeca, kolikor vem sam, mislim, da so favoriti Banjalučani. Mi smo najbolj zadovoljni zato, ker nam ne bo treba na dolgo pot, saj so bile v bobnu tudi ekipe, ki so zelo oddaljene in zelo sem zadovoljen, ker nas čaka krajša pot,« je dodal Radojkovič.