Francozinje tudi v Velenju boljše od Slovenk

Slovenske rokometašice so na povratni tekmi dodatnih kvalifikacij za SP še drugič izgubile proti Franciji (21:27).

Objavljeno
13. junij 2015 12.39
Posodobljeno
13. junij 2015 15.30
tlo rokomet
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Velenje - Slovenska ženska reprezentanca je na povratni tekmi dodatnih kvalifikacij za letošnje svetovno prvenstvo še drugič izgubila proti Franciji (21:27).

Francozinje so si že na prvi tekmi priigrale sedem golov prednosti (27:20) in imele pred povratno tekmo odlično izhodišče. Kljub temu niso ničesar prepustile naključju in so tekmo v Velenju začele z delnim izidom 5:1, v nadaljevanju polčasa pa so brez težav nadzorovale potek tekme in ob glavnem odmoru vodile s 14:10.

Slovenke so bile tudi v drugem polčasu v podrejenem položaju. Po devetih minutah so se sicer približale na tri gole (14:17), nato pa so Francozinje stvari postavile na svoje mesto in devet minut pred koncem vodile za devet (24:15), zmagovalec je bil tako odločen.

Pri Sloveniji je bila najboljša strelka Ana Gros s sedmimi goli, pri Franciji jih je prav toliko dosegla Alexandra Lacrabere.

Svetovno prvenstvo bo med 5. in 20. decembrom na Danskem.

PRVI POLČAS

Slovenke so tekmo začele zelo neučinkovite in iz prvih šestih strelov dosegle le en gol. Na drugi strani so bile Francozinje za razred boljše in so v sedmi minuti povedle s 5:1, predvsem po zaslugi razpoloženih Sirabe Dembele in Allison Marie Pineu, ki sta dosegli po dva gola. Slovenski selektorici Marti Bon ni preostalo drugega, kot da zahteva prvo minuto odmora.

Ta ni imela želenega učinka, saj so Francozinje zadržale visoko vodstvo po desetih minutah vodile s petimi goli razlike (7:2). Slovenke so v naslednjih minutah zaigrale nekoliko bolje in se z goloma Barbare Lazović-Varlec in Ane Gros približale na tri, nato pa so so v štirinajsti minuti priborile tudi številčno premoč. A te niso izkoristile, saj je Tamara Mavsar zapravila sedemmetrovko, pri Francozinjah pa je z igralko manj zadela Gnongsiane Niombla za vodstvo z 9:4.

Slovenija je v 20. minuti doživela novo nevšečnost, saj si je Ana Gros pri borbi za žogo poškodovala levo roko in je v bolečinah zapustila igrišče, vendar pa se je že pet minut kasneje vrnila s povitim palcem. Slovenke se tudi z njeno pomočjo niso približale na manj kot štiri gole zaostanka (8:12, 9:13), končni izid polčasa je bil 14:10 za Francijo.

DRUGI POLČAS

Francozinje so v prvih dveh minutah drugega polčasa še mirno nadzorovale potek tekme in vodile s 16:11, nato pa so se Slovenke vrnile v igro. Barbara Lazović-Varlec, Nina Jeričel in Ana Gros so poskrbele za delni izid 3:1 in Slovenija je v 39. minuti zaostajal le še za tri gole (14:17).

A slovenski reprezentanci ni uspelo bolj zarezati v francosko vodstvo, saj se ji je povsem ustavilo v napadu. Varovanke Marte Bon so med 39. in 51. minuto dosegle le dva gola, Francozinje pa sedem, tako da je njihova prednost narasla na devet golov (24:15).

Gostiteljice so ob koncu nekoliko znižale zaostanek. Delni izid 3:0 je začela Mavsarjeva, ki je v 52. minuti dosegla svoj prvi gol na tekmi, potem pa je bila še dvakrat uspešna Neli Irman (18:24).

A vse to je bilo premalo za domačo zmago, Francozinje so slavile s 27:21 in v skupnem seštevku zmagale s trinajstimi goli prednosti.