Gajić nova okrepitev Celja

Ivan Gajić, ki je z Gorenjem osvojil dva naslova državnega prvaka, je nova okrepitev Celja Pivovarne Laško v vratih.

Objavljeno
27. februar 2015 11.43
rsi*Gajic ROKOMET CIMOS GORENJE
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport

Celje - Srbski veteran Ivan Gajić je podpisal dveletno pogodbo s Celjem Pivovarno Laško in bo slovenske rokometne prvake okrepil v novi sezoni. V vratih bo sodeloval z mlajšim kolegom Urbanom Lesjakom.

Gajić je bil v letih 2012 in 2013 eden ključnih mož v vrstah Gorenja, ki je dvakrat zapored osvojilo naslov slovenskega prvaka in se uvrstilo v osmino finala lige prvakov. Tedaj je odlično sodeloval s trenerjem Brankom Tamšetom, ki si ga je v svojih vrstah zaželel tudi v Celju, potem ko je bilo znano, da Zlatorog zapušča Matevž Skok, ki odhaja v Lübbecke. Na seznamu Tamšetovih želja je bil sicer tudi slovenski reprezentančni vratar Gorazd Škof, ki pa je zadovoljen v Nantesu.

»S prihodom Ivana Gajiča smo pridobili določeno rutino in izkušnje za vsa tekmovanja, kjer bomo nastopali. Vem, da je Ivan vratar, ki bo v veliki meri odlična opora in tandem v sodelovanju z Urbanom Lesjakom ter ostalimi vratarji v klubu. Verjamem, da bo na enakem nivoju, kot takrat, ko je zapustil Slovenijo in je bil proglašen za najboljšega vratarja v naši ligi ter da bo z izkušnjami pomagal Lesjaku, da napreduje do nivoja, ki si ga vsi skupaj želimo. V sezonah, ko bosta sodelovala pričakujemo, da bo Urban dokončno dozorel, za kar se ne bojimo, saj gre za izjemno marljivega rokometaša, ki bo v tem tandemu le še napredoval,« je povedal glavni trener Celja Branko Tamše.

Ta si je želel izkušenega vratarja, ker se je v sezoni pokazalo, da so bili čuvaji mreže jeziček na tehtnici v ligi prvakov, tako je denimo Celje izgubilo tekmo z Vardarjem zaradi obramb Arpada Šterbika in z Montpellierom zaradi še enega veterana Venia Loserta. Skok in Lesjak sta solidno opravila delo, vendar je zmanjkala pika na i, ki jo morda lahko pristavi prav Gajić, nekdanji vratar srbske reprezentance. V Velenju je bil zelo konstanten in se je posebej izkazal pri podajah v nasprotne napade po ubranjenih strelih.

Ko je po sezoni 2012/13 po petih letih zapustil Gorenje, se je 35-letnik iz Niša podal v francoski Tremblay, po izgubi očeta se je poslovil od Francije, nakar je nekaj časa igral v Katarju, v zadnjih mesecih pa ni imel kluba. Kljub temu je Tamše prepričan, da se bo kmalu vrnil v tekmovalno formo.

Gajić je že tretja okrepitev Celjanov za naslednjo sezono. Na položaju levega zunanjega igralca bo Ivana Sliškovića zamenjal mladi Brazilec Arthur Patrianova, na desno stran, ki jo zapušča David Miklavčič, se iz Maribora vrača Žiga Mlakar. Medtem so pogodbe podaljšali Lesjak, Blaž Blagotinšek in nazadnje bojda kar za štiri sezone tudi Blaž Janc, morda največji up celjskega rokometa ta čas.

Celjani medtem še vedno pogledujejo za okrepitvami na zunanjih položajih, vendar so v težkih finančnih razmerah njihove možnosti omejene.