Gajić ostaja, prihaja še Mačkovšek

Dragan Gajić ostaja v Montpellieru do leta 2017, štirim Slovencem se bo kmalu pridružil še Borut Mačkovšek.

Objavljeno
15. april 2014 15.01
Posodobljeno
15. april 2014 15.01
Slovenija, Ljubljana, 09.Junij2012, Gajič na rokometni tekmi Slovenija Portugalska. Foto: Igor Zaplatil/Delo
Peter Zalokar, Šport
Peter Zalokar, Šport

Montpellier - Najboljši strelec francoske rokometne lige Dragan Gajić je bil nekaj časa v igri, da okrepi vrste Veszprema, ki se je naposled odločil za Gašperja Marguča. Gajić je namreč dajal znake, da bi rad ostal na jugu Francije in to se je potrdilo danes, ko je podpisal pogodbo do konca sezone 2016/17.

Nesrečni gleženj še boli

»Vesel sem, da smo se dogovorili. Zdaj se lahko v celoti posvetim rokometu,« je po koncu pogajanj odleglo Celjanu, ki ga sicer že dalj časa, vse od tekme Slovenije z Ukrajino konec januarja, pesti poškodba gležnja. »Ah, kaj bi zdaj o tem, ko je pa tako lep dan. No, ja, šalo na stran. Gleženj res ni v redu. Ampak še ta dva meseca bo treba zdržati, « bo zobe stisnil »Gajo«, ki bo kmalu dopolnil 30 let. Zadnji izziv sezone zanj bo junija, ko se bo Slovenija dvakrat pomerila z Madžarsko v kvalifikacijah za SP 2015 v Katarju.

Montpellier je ta čas tretja ekipa francoske lige z 32 točkami, a še vedno verjame v osvojitev naslova, saj jo čakata še domači tekmi z vodilnim Dunkerquom (35) in Paris SG (32). Poleg tega moštvo še vedno nastopa v pokalu EHF, v katerem ga kmalu čaka četrtfinalni dvoboj z Nantesom za uvrstitev na sklepni turnir.

Potepuški »Maček« v Francijo

Za klub z juga Francije, ki ga je v lanski sezoni pretresla stavniška afera, igrajo še trije slovenski reprezentanti - Vid Kavtičnik, Jure Dolenec in Matej Gaber. Še malo, pa bodo v Montpellieru začeli postavljatidvojezične napise.V prihodnji sezoni se jim bo namreč pridružil še peti Slovenec, saj se je o prestopu dogovoril tudi Borut Mačkovšek, ki ta čas igra za Celje. Podpisal je triletno pogodbo in bo na levem zunanjem položaju zamenjal francoskega reprezentanta Williama Accambrayja, ki se tako kot vratar Thierry Omeyer seli v Pariz. V vratih ga bo nasledil hrvaški veteran Venio Losert.

Mladi »Maček« (21), kljub nemirnemu značaju še vedno največji up slovenskega rokometa, je sezono začel v Hannovru, pa se potem podal v Dinamo iz Minska, ki je razpadel le nekaj tednov zatem. Brez denarja se je Izolan zatekel v Celje, ki ga je zapustil po koncu prejšnje sezone, zdaj pa bo z njim skušal osvojiti naslov slovenskega prvaka. V soboto bo zelo pomembna tekma z Gorenjem v Zlatorogu.