Gajić: Šokiran sem

Dragan Gajić je za Delo že napovedal, da sta se z odvetnikom odločila za ugovor na odločitev vodstva francoskega lige.

Objavljeno
06. februar 2013 14.33
P. Z., šport
P. Z., šport

Montpellier - Slovenskima reprezentantoma Draganu Gajiću in Primožu Proštu ter še štirim rokometašem, med njimi Nikoli Karabatiću, je vodstvo francoske lige zaradi vpletenosti v stavniški škandal pripisalo maksimalno kazen - šest tekem prepovedi igranja.

Ker je Montpellier že prej odpustil Prošta in se je vratar preselil v Göppingen (danes bo debitiral v nemški ligi), ga kazen ne bo neposredno prizadela, Gajića pač. Zdaj vsi čakajo še na epilog državnega tožilstva. Obtoženim grozi 75.000 evrov kazni in do pet let zapora.

V preiskavi je bilo 13 oseb, od tega sta le še Gajić in Issam Tej še vedno člana francoskega prvaka. Ta je že sporočil, da se na odločitev ne bo pritožil, to pa lahko storijo rokometaši. Gajić je za Delo že napovedal, da sta se odvetnikom odločila za ugovor. »Bil sem šokiran, ko sem prejel dopis, saj ni bilo nobenega razloga, da so nas kaznovali. Jaz imam čisto vest. Tudi v poročilu je bilo zapisano, da ne obstajajo nobeni dokazi, da bi stavil ali sodeloval pri nameščanju sporne tekme. Menim, da je francoska zveza tudi v luči zadnjih nogometnih zdrah ravnala, kot je, in svetu želela pokazati odločnost v boju proti športnim stavam,« je povedal Gajić.

Slovenski rokometaš se je na svetovnem prvenstvu poškodoval in zdaj okreva: »Kar dobro sem si natrgal mišico. V petek me čaka magnetna resonanca in če bo pokazalo, da se je rana zacelila, računam, da bom že igral v ligi prvakov proti Čehovskim medvedom. Sem optimist.«