Gašper Marguč drugič zapovrstjo v idealni postavi

Slovenski rokometni legionar, član madžarskega Veszprema, navdušuje s predstavami v ligi prvakov.

Objavljeno
08. marec 2016 16.18
J. P.
J. P.

Ljubljana - Slovenski rokometni legionar Gašper Marguč igra v življenjski formi, zato ni nič presenetljivega, da ga je Evropska rokometna zveza (EHF) že drugič zapovrstjo uvrstila v idealno postavo kola lige prvakov. V majici madžarskega velikana Veszprema je namreč k enajsti zmagi v sezoni nad Wislo Plockom (27:25), ki je moštvo utrdila na drugem mestu skupine A (zgolj za pariškim PSG), doprinesel šest golov iz desetih poskusov in bil drugi strelec ekipe, zgolj en zadetek za nekdanjim članom Gorenja Momirjem Ilićem.

Petindvajsetletni desnokrilni igralec, svojčas dolgoletni rokometaš Celja Pivovarne Laško, si je podobno priznanje prislužil že v prejšnjem kolu, ko je bil Veszprem mukoma, z 29:28, boljši od Flensburga. Tedaj je bil nezgrešljiv, iz osmih poskusov je bil osemkrat uspešen. Madžarski predstavnik se bo v osmini finala pomeril z Motorjem iz Zaporožja.

V elitno sedmerico 14. kola so sicer uvrstili še vratarja Gonzala Pereza de Vargasa (Barcelona), levo krilo Dominika Kleina (Kiel), levega zunanjega Daniela Narcissa (PSG), srednjega zunanjega Borisa Puhovskega (Motor Zaporožje), desnega zunanjega Alexa Dušebajeva (Vardar) in krožnega napadalca Byarteja Myrhola (Skjern). Najlepši gol je zabil Luka Raković (Zagreb), najlepša obramba pa se je posrečila Nikolasu Katsigianisu (Kiel).