Gorenje dočakalo veliko zmago

SEHA: rokometaši Gorenja v Velenju nadigrali Zagreb. Celjani danes z Nexejem.

Objavljeno
07. december 2016 00.23
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Velenje – Brez štirih rokometašev je Gorenje uprizorilo podvig, na kolena spravilo evroligaški Zagreb in vpisalo četrto domačo zmago v ligi SEHA, daleč najbolj sladko doslej. Danes se bo s tekmeci iz Hrvaške pomerilo še Celje, ki bo ob 19. uri gostilo Nexe.

Tekma dveh ekip, ki sta že jeseni zamenjali trenerja, se je razpletla s presenetljivo zmago Gorenja. Na videz povsem nemotivirani zagrebški »levi«, polni sebe po zmagi nad Rhein-Neckarjem v ligi prvakov, so si mislili, da bodo imeli slovenske podprvake za pozno malico, a so se hudo ušteli. Velenjčani so bili tisti, ki so zavohali kri!

Očitno so v Berlinu, kjer so sicer vpisali pirovo zmago v pokalu EHF, dobili potrditev, da zmorejo več, kot so kazali vso jesen. Rok Zaponšek je imel dober dan v vratih, njegovi soigralci pa so kmalu prevzeli pobudo in že v prvem polčasu imeli dvakrat priložnost uiti za pet golov. Ko je Zaponšek v drugem polčasu zadel prek igrišča za 23:19, je bila zmaga že na dlani. A potem se je zgodil nepričakovan padec v igri zasedbe Boruta Plaskana, v kateri ni bilo štirih pomembnih igralcev (Toskić, Mitrović, Ratajec, Gams). Črne minute je napovedal zgrešeni »zicer« Vida Levca, po katerem so Zagrebčani prišli na 22:23. A reprezentančni up Levc se je hitro odkupil in petič zadel v polno, nakar so Matjaž Brumen, Blaž Kleč in Nejc Cehte poskrbeli za dolgo pričakovano zadoščenje na tribunah. Navijačem, ki so konec tekme pričakali na nogah, je lahko žal, da so njihovi ljubljenci formo našli tako pozno. Letos bodo namreč odigrali le še dve (domači) tekmi, čez teden s Koprom v pokalu Slovenije in dva dni kasneje z Veszpremom ...

»Bolje zdaj kot nikoli. Ta zmaga nam vliva optimizem za naprej. Upam, da bomo formo ohranili čez zimo in potem skupaj z igralci, ki jih tokrat ni zraven, poskrbeli za bolj plodno pomlad,« je bil na predstavo ponosen domači kapetan Niko Medved, strelec petih golov.

Gostujoči trener Silvijo Ivandija, ki je nasledil Veselina Vujovića, je bil razočaran nad pristopom svojih fantov. »Čestitke Gorenju za zasluženo zmago. Bili smo nadigrani. Po zmagi v ligi prvakov se v glavah nismo pripravili na težak boj. V napadu je bilo preveč napak. Pred nami je Veszprem in morali bomo odigrati čisto drugače.« Njegov kolega Plaskan je kar sijal od ponosa: »To zmago smo si zares prigarali. Tekmo smo imeli pod nadzorom, bilo je nekaj padcev v obeh polčasih, toda iz sebe smo znali iztisniti zadnje atome moči. Vsa čast fantom, ni nas veliko, a kdor je bil na igrišču, je dal vse od sebe.«