Gorenje in Maribor boljša od Francozov

Dovčerajšnji član rokometnega državnega prvaka Gorenja bo v prihodnji sezoni igral pri novem nemškem prvoligašu Eisenachu.

Objavljeno
14. avgust 2013 18.07
mpi/rokomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Rokometaši Gorenja nadaljujejo niz zmag v pripravljalnih dvobojih pred novo sezono. V dvoboju s francoskim prvoligašem AIX so po izenačenem prvem polčasu v nadaljevanju pritisnili na plin in brez pretiranega naprezanja zmagali s 34:28 (16:16). Ose so se tako veselile tretjega zaporednega uspeha, pred francoskim tekmecem, ki je prejšnjo sezono kljub pomoči velikega Nikole Karabatića končal pri repu ligaške razpredelnice na devetem mestu, so namreč odpravile še Slovan in Sevnico.

Gostje so sicer bolje začeli (6:4), a so jih varovanci trenerja Ivana Vajdla ujeli že pri 6:6. V prvem delu je bil izid kar petnajstkrat poravnan, v nadaljevanju sta bila tekmeca nazadnje izenačena pri 19:19, nato pa si je Gorenje z delnim izidom 5:1 zagotovilo neulovljivo zalogo. Nocoj se slovenski prvak odpravlja na močan turnir v Nemčiji (Leipzig in Dessau).

»V prvem delu smo bili s Francozi nerazdružljivi, saj si nobena od zasedb ni mogla priigrati udobne prednosti. V nadaljevanju smo se dvignili in odlepili, posledično pa zaigrali tudi bolj sproščeno, igra je stekla, imeli smo vse niti v svojih rokah in dvoboj mirno pripeljali do konca. Na turnirju v Nemčiji bomo, upam, igro še dvignili in storili še korak naprej,« je prepričan strelec dveh golov Marko Dujmovič. Za Gorenje so zadeli še: Skube 5, Golčar, K. Cehte, Medved in Papež po 4, Šoštarič in Nosan po 3, Oštir 2, N. Cehte, Cingesar in Gams po 1. Pri gostih je bil Mickaël Illes uspešen šestkrat, zadela sta tudi oba Slovenca: Boris Bečirovič je dodal pet, Borutut Ošlak pa en gol.

Podoben razplet je imel tudi dvoboj AIX s še drugim slovenskim nasprotnikom Mariborom Branikom. Po izenačenem začetku je četa Marka Šibile v drugem polčasu nagnila tehtnico na svojo stran in zmagala s 30:27 (13:13). V prvem delu se nobena od ekip ni mogla odlepiti za več kot gol razlike, v nadaljevanju pa so domači strnili obrambne vrste in ušli z 19:16, tekmec je še zmogel izenačenje, nato pa spet popustil (27:23). V vijoličastem dresu je zaigral tudi bombarder Nikola Špelić, ki ni zadel, se je pa uspešno znašel v vlogi asistenta. Kapetan Simon Razgor je prispeval kar 9 golov, zadeli so še: Hrastnik in Kleč po 4, Jamnik in Sok po 3, Fidel, Poklar in Zarabec po 2, Malinović 1. Pri poražencih je blestel slovenski organizator igre Borut Ošlak s 7 goli, Boris Bečirovič se med strelce ni vpisal.

»Z mojim ramenom je očitno spet vse v redu, sem pa še vedno malce bolj previden pri metu. Po izenačenem začetku smo mi nekoliko bolj stisnili v obrambi, ker je precej svežih obrazov, smo se med odmorom dogovorili glede nekaterih malenkosti, ki pa so vseeno pomembne, predvsem glede obrambne postavitve - kdo od nas ostane na mestu, kdo pa steče na tekmečevega igralca. Tega smo se na parketu tudi držali in zasluženo zmagali,« je poudaril povratnik po poškodbi Nikola Špelić.