Gorenje izgubilo v Skopju

Rokometaši Gorenja so morali v Skopju na dvoboju lige Seha priznati poraz proti Metalurgu z 28:25 (15:14).

Objavljeno
21. februar 2017 20.30
uho-Gorenje Velenje-Fuchse Berlin
N. Gr.
N. Gr.

Skopje - Ritem tekem v ligi Seha ne pojenja, danes so bili na delu rokometaši Gorenja, ki so gostovali v Skopju. Na prvi tekmi teh dveh tekmecev so bili boljši rokometaši iz Velenja, tokrat pa so vse točke ostale doma. Čeprav jim je tako v prvi polovici prvega kot prvi polovici drugega polčasa dobro kazalo, saj so si priigrali štiri zadetke prednosti, pa so odločilne minute vedno bolje odigrali gostitelji, ki tako ob tekmi več na lestvici ostajajo pred Velenjčani. Zdaj so pred njimi že za štiri točke in so šesti, Gorenje ostaja osmo z 12 točkami. Najboljši strelec Gorenja je bil Gregor Potočnik, ki je dosegel osem golov.

Možnosti za zaključni turnir Velenjčani že nekaj časa nimajo več, vseeno pa bodo igrali pomembno vlogo v boju za prva štiri mesta. Z zmago na tekmi proti Meškovu iz Bresta lahko naredijo veliko usluga rokometašem Celja, ki bi se v tem primeru skorajda zagotovo uvrstili na F4 lige Seha, ob tem pa bi imeli veliko možnosti, da si zagotovijo tudi organizacijo turnirja. 

LIGA SEHA

Metalurg Skopje - Gorenje Velenje 28:25 (15:14)
Petrov 3, Drogriški 1, Mladenović 1, Obradović 5 (2), Kuzmanovski 5, Ilić 7 (3), Nelovski 2, Velkovski 2, Gugleta 2; Cehte 1, Medved 2, Toskić 4, Mitrović 5, Potočnik 8, Nosan 1, Brumen 4 (2).