Gorenje nemočno tudi v Skopju

Liga SEHA: Vardar vodil od začetka do konca in zmagal za osem golov.

Objavljeno
28. september 2016 23.14
Peter Zalokar
Peter Zalokar

Skopje – V skladu s tem, kar velenjski rokometaši kažejo na začetku sezone, se je odvila tudi njihova četrta tekma v ligi SEHA. Gorenje je bilo povsem nemočno proti Vardarju, ki je vodil od začetka do konca in zlahka vpisal zmago, s katero ostaja na vrhu lestvice.

Slovenski podprvaki so še naprej daleč od forme, ki bi si jo želeli. Najprej so se na Slovaškem proti Tatranu Prešovu brez resnega odpora poslovili od lige prvakov, tudi nazadnje v ligi SEHA so bili v Zagrebu povsem nemočni. Vmes so izgubili še domači derbi s Celjem. Tudi Vardarju niso delali nobenih preglavic. Prejeli so uvodna gola, po 17 minutah zaostali s 5:11, na začetku drugega polčasa je bila razlika že dvoštevilčna (16:26) in lahko bi bila še bistveno višja, če makedonski prvaki v luči prihajajočih težkih izzivov ne bi ob koncu malce popustili.

Za Gorenjeva novinca Alema Toskića in Matjaža Brumna vrnitev v dvorano Jane Sandanski ni bila ravno prijetna, četudi je slednji prvič v sezoni pokazal nekaj strelskih vrlin in bil s šestimi zadetki najboljši strelec v ekipi Marka Šibile. Ta bo drugo zmago v regionalnem tekmovanju skušala vpisati v sredo, ko bo v Rdeči dvorani gostoval Izviđać iz BiH, edino moštvo brez točke.

Vardar Skopje : Gorenje Velenje 40:32 (21:12)

Dvorana Jane Sandanski, gledalcev 1000, sodnika Satordžija in Pandžić (BiH).
Vardar: Milić (3 obrambe), Angelov (6); Stoilov 5, Ferreira 5, Maqueda 3, Dereven 2, Karačić 4 (1), Dušebajev 2 (1), Abutović 1, Cañellas 3 (1), Cindrić 2 (1), Čupić 3, Dibirov 7, Šiškarev 1, Borozan 2, Marsenić
Gorenje: Baznik (2 obrambi), Zaponšek (2); Cehte 3, Medved 2, Ovniček 3, Levc 2, Stojnić 1, Toskić 2, Mitrović 4, Potočnik 2, Golčar 4, Kleč 3, Gams, Ratajec, Nosan, Brumen 6 (3)
Sedemmetrovke: Vardar 4 (4), Gorenje 4 (3)
Izključitve: Vardar 12, Gorenje 14.