Gorenje predvsem zase, pa tudi tekmece iz Celja

Liga SEHA: Velenjčani bodo danes ob 18. uri proti Meškovu skušali končati niz porazov.

Objavljeno
24. februar 2017 21.40
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Velenje – Če bodo rokometaši Gorenja danes prišli do prve zmage v tem koledarskem letu in v Rdeči dvorani ugnali Meškov Brest, si ne bodo bistveno zvišali ratinga v ligi SEHA, bodo pa storili veliko uslugo večnim tekmecem iz Celja in jim odprli vrata Final-Foura.

V dosedanjem delu sezone so Velenjčani dosegli le eno zares pomembno zmago, doma proti Zagrebu. Odmevna je bila tudi v Berlinu v pokalu EHF, vendar je bila pirova. V ligi SEHA so zabeležili vsega štiri zmage, vse v svoji Rdeči dvorani, v kateri vendarle premorejo nekaj več samozavesti kot v gosteh, kjer so nazadnje tako v Našicah kot v Skopju proti Metalurgu v končnici brez pravega boja položili orožje.

Meškov bo v vlogi favorita, dobro formo je pokazal v sredo, ko je bil pri Rhein-Neckarju na pragu uspeha v ligi prvakov, pa na koncu ostal praznih rok (24:25). Če bodo Belorusi na zadnjih dveh tekmah, sredi marca bodo gostovali še v Zagrebu, osvojili vsaj štiri točke, bodo prehiteli Celjane in si priigrali vstopnico za sklepni turnir, ki bi ga čez dober mesec radi tudi gostili. Domačo tekmo z Gorenjem so konec oktobra lani dobili s 26:24, na njej pa so »ose« pokazale eno najboljših predstav sploh.

Eden od dolžnikov zadnjih dveh tekem je bil tudi Niko Medved. Kot kapetan si še posebej želi zmago, ki bi prekinila niz treh porazov in v njegovo slačilnico vrnila nasmeške. »Decembrske forme nam žal ni uspelo prenesti v februar, posledica so trije porazi, ki zagotovo niso bili v naših načrtih. Z njimi ne moremo biti zadovoljni. Čim prej želimo zapluti v zmagovite vode, zavedamo se, da bo to proti Meškovu zelo težko, a zmage mu ne mislimo kar tako prepustiti,« je odločen Medved, ki je pred kratkim podaljšal pogodbo s klubom, v katerem je pognal korenine. »Skušali bomo prikazati največ, kar smo v tem trenutku sposobni, ter razveseliti naše navijače, ki, tako kot mi, že nekaj časa čakajo na zmago,« pa dodaja trener Borut Plaskan.