Gorenje se je razšlo z Dujmovićem

Pri Gorenju so sporazumno prekinili pogodbo z levim zunanjim Markom Dujmovićem.

Objavljeno
30. oktober 2015 09.32
Posodobljeno
30. oktober 2015 10.05
uho-Gorenje Velenje-Fuchse Berlin
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Velenje - Rokometni klub Gorenje je danes objavil novico, da je sporazumno prekinil pogodbo z levim zunanjim Markom Dujmovićem.

30-letni igralec je za Velenjčane igral od sezone 2011/12. V tej sezoni je dobil priložnost na štirih prvenstvenih tekmah in dosegel devet golov. Dujmović je v svoji karieri tudi dvakrat oblekel dres z državnim grbom in vknjižil šest golov.

»V vodstvu kluba smo se odločili za sporazumni razhod z Markom Dujmovićem, ki odhaja predvsem zaradi dejstva, da smo na mestu levega zunanjega igralca ob Vidu Levcu, posojenemu v Slovenj Gradec 2011, imeli podpisane pogodbe s štirimi posamezniki. Odločitev je bila usklajena s trenerskim štabom, nas pa v klubu veseli, da smo se z Dujmovićem, ki se je izkazal za velikega profesionalca in odličnega človeka, razšli na izjemno korekten način. Želimo mu še veliko uspehov tako na športnem, kot na osebnem področju,« je povedal direktor kluba Matej Avanzo.

Marko Dujmović je ob prekinitvi pogodbe povedal: »Najprej bi se rad zahvalil klubu RK Gorenje Velenje za vsa ta leta, ki sem jih preživel v Velenju. Mislim, da sem v teh 4-ih letih klubu dal veliko in da smo se razšli korektno, da smo ostali v dobrih odnosih. Tako klubu, kot tudi soigralcem, v prihodnosti želim vse najboljše še naprej in seveda, da prinesejo v domače vitrine vse tri lovorike. Mene sedaj čakajo novi izzivi in prepustil se bom, da vidim kam me pripeljejo.«

Pri Gorenju so sicer v teh dneh zelo dejavni. Novi pogodbi sta podpisala Klemen Ferlin in Nejc Cehte, ekipo pa je poleg Dujmovića zapustil še Andris Celminš, ki bo do konca sezone igral na posoji pri Ribnici.