Gorenje (zaenkrat) brez lige prvakov

Evropska rokometna zveza je zavrnila prošnjo velenjskega kluba za nastopanje v novi sezoni lige prvakov.

Objavljeno
20. junij 2014 19.25
iza*rokomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Umag - Evropska rokometna zveza (EHF) je na zasedanju izvršnega odbora v Umagu zavrnila prošnjo slovenskega podprvaka Gorenja za nastopanje v ligi prvakov v sezoni 2014/15, tako da so Velenjčani ostali brez nadaljnjih nastopov v elitnem klubskem tekmovanju stare celine, ki bo v novi sezoni doživelo nekaj sprememb.

Po dve mesti sta imeli zagotovljeni le Španija in Nemčija, preostale zveze pa so morale zaprositi za dodatna mesta, za katera se je potegovalo devet klubov: ob Gorenju še madžarski Pick Szeged, poljska Wisla Plock, danski Ålborg, makedonski Vardar, francoska PSG in Montpellier, ki so dobili prižgano zeleno luč za nastopanje, italijanski Junior Fasano, ki mora v kvalifikacije, in švedska Eskilstuna, ki je bila ob Velenjčanih edina zavrnjena.

Kot so pojasnili pri EHF, so se pri izboru ozirali predvsem na kriterije, povezane z dvorano, gledalci, marketinškimi in televizijskimi pravicami. Rokometaši Gorenja pa bi vseeno lahko zaigrali v tekmovanju, če ukrajinski Motor Zaporožje zavoljo neugodnih političnih razmer v državi ne bi mogel gostiti tekem v domovini. Edini slovenski predstavnik tako zaenkrat ostaja državni prvak Celje Pivovarna Laško.