Gudmundsson novi danski selektor

Danska moška reprezentanca je dobila novega selektorja, in sicer Gudmundurja Gudmundssona.

Objavljeno
18. oktober 2013 20.15
mfe ROKOMET SLO-ISL
M. Ž., Delo.si/STA
M. Ž., Delo.si/STA

København - Danska rokometna zveza je imenovala novega selektorja moške reprezentanca, namesto Ulrika Wilbeka je to funkcijo prevzel Gudmundur Gudmundsson, trener moštva Rhein-Neckar Löwen.

»Na danski rokometni zvezi smo prepričani, da smo našli pravega človeka za razburljivo, a tudi izjemno zahtevno delo,« je ob imenovanju Gudmundssona med drugim dejal generalni sekretar danske rokometne zveze Morten Stig Christensen.

Wilbek je eden najbolj spoštovanih trenerjev v svetu rokometa, v svoji dolgoletni karieri pa je vodil žensko in moško dansko reprezentanco. Pod njegovim vodstvom je ženska izbrana vrsta slavila na poletnih olimpijskih igrah v ameriški Atlanti leta 1996, na svetovnem prvenstvu v Nemčiji leta 1997 ter na dveh evropskih prvenstvih v Nemčiji leta 1994 in na Danskem leta 1996, moško pa je popeljal do dveh odličij zlatega leska na evropskih prvenstvih na Norveškem leta 2008 in v Srbiji leta 2012 ter do dveh kolajn srebrnega leska na svetovnih prvenstvih na Švedskem leta 2011 in v Španiji leta 2013. Wilbek bo dansko izbrano vrsto zadnjič vodil na evropskem prvenstvu, ki bo med 12. in 26. januarjem prihodnje leto na Danskem.

Gudmundsson je v zadnjih treh letih prvi mož stroke pri Rhein-Neckar Löwnu, v minuli sezoni pa ga je na sklepnem turnirju četverice v francoskem Nantesu popeljal do končne zmage v pokalu EHF. Pred tem je vodil tudi islandsko moško rokometno reprezentanco in jo na poletnih olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008 popeljal do srebrne, na evropskem prvenstvu v Avstriji leta 2010 pa do bronaste kolajne.