Györ in Krim spet ločilo kar 17 golov

Ljubljanske rokometašice so v ligi prvakinj vpisale četrti zaporedni poraz, vodilne Madžarke so jih odpravile s 34:17.

Objavljeno
26. februar 2017 00.15
Rokomet
J. P.
J. P.

Ljubljana - Rokometašice Krima Mercatorja so v ligi prvakinj vpisale peti poraz, četrtega zaporednega, že drugič v sezoni pa so bile popolnoma nemočne proti vodilnemu Györju. Madžarke so jih že pred slabim mesecem dni razbile s kar 39:22, tudi danes na Kodeljevem je bila razlika med ekipama neverjetnih 17 zadetkov - 17:34.

Gostiteljice so z golom Vesne Milanović Litre vodile z 1:0, odtlej pa niti enkrat več. Že po polovici prvega polčasa so bile gostje udobnih šest zadetkov spredaj (11:5), na odmor so odnesle osem golov naskoka (18:10), a se niti pri tem niso ustavljale. Popolnoma so gospodarile na parketu med 43. in 57. minuto, ko so z delnim izidom kar 7:0 podvojile razliko in gladko zmagale.

Tako malo zadetkov (zgolj 17) ni v tej sezoni dosegla še nobena zasedba v skupini II, pri krimovkah pa niti ena od igralk, ki je proti nasprotnim vratom sprožila več kot enkrat, ni bila več kot polovično učinkovita v napadu. Alja Koren je iz osmih poskusov štirikrat zadela, na drugi strani je bila neustavljiva Anita Görbicz, ki je enajstkrat sprožila in bila desetkrat uspešna.

Ljubljančanke nov izziv - gostovanje v Bukarešti pri CSM - čaka že v petek. »Györ je trenutno stroj, ki melje, naša največja težava pa je bila, da še tistega, kar smo si priigrali, nismo realizirali. Strelsko nismo bili razpoloženi, tekmečeva vratarka je dobro opravila svoje delo in razlika je, kakršna je,« je zmajeval z glavo trener Krima Uroš Bregar

KRIM MERCATOR : GYÖR 17:34 (10:18)

Dvorana Kodeljevo, gledalcev 2000, sodnika Baumgart in Wild (oba Nemčija).

Krim Mercator: Georgijev 1, Benko 1, Milanović-Litre 2, Abina, Jeriček 2, Hrnčič, Stefanišin, Bajramoska 2, Marinček, Zulić 2 (2), Koren 4, Pandžić, Barič 1, Amon 1.

Györ: Knedlikova 1, Hudak, Harsfalvi, Moerk 4 (1), Görbicz 10 (4), Amorim 5, Tomori, Groot 1, Broch 3, Bodi 4, Puhalak 1, Elghaoui 4, Kiss, Grimsboe.

Sedemmetrovke: Krim Mercator 4 (2), Györ 5 (5).

Izključitve: Krim Mercator 10, Györ 4.