Hrvaški biser Kaleb tudi uradno v Mariboru

Rokometaši Maribora Branika bodo prihodnji dve sezoni in pol močnejši za Anteja Kaleba.

Objavljeno
14. januar 2014 12.55
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Maribor - Potem ko so se že pretekli teden pojavile govorice o prestopu še ne 21-letnega izjemno nadarjenega hrvaškega rokometaša Anteja Kaleba iz vrst Zagreba k Mariboru Braniku, je to od danes tudi uradno. Mladi Hrvat je zvestobo vijoličastemu dresu obljubil za prihodnji dve sezoni in pol.

Očitno Maribor postaja vse bolj želena sredina za mlade hrvaške rokometaše. Po Damirju Batinoviću, Mislavu Lončarju, Matetu Svalini, Marku Tarabochii, Nikoli Špeliću in Marinu Mariću, ki je z Mariborčani sodelovanje sklenil tik pred prelomom leta, bo vijoličasti dres oblekel tudi Kaleb, ki bo zapolnil vrzel po težji poškodbi bombarderja Špelića, ki trenutno v domačem Zagrebu opravlja rehabilitacijo desnega ramena.

Da gre za zelo nadarjenega igralca, potrjujeta tudi dve odličji z evropskih prvenstev, ki ju je osvojil s kadetsko in mladinsko hrvaško izbrano vrsto, obenem je bil na EP U-18 v Črni gori izbran za najboljšega srednjega zunanjega igralca in MVP turnirja. »Gre za enega največjih talentov evropskega rokometa, prav ponosni smo lahko, da je izbral ravno Maribor. Kljub mladosti gre za rokometaša, ki ima precej izkušenj in nam bo zagotovo že takoj lahko pomagal. Verjamem, da se bo s fanti hitro uigral in bomo spomladi še močnejši. Naši cilji so iz sezone v sezono višji, s kadrom, ki ga imamo na voljo, pa tega ne smemo niti skrivati,« je poudaril direktor kluba Andrej Bauman.

Ante prihaja iz »rokometnih« Metkovićev, od koder je tudi njegov zelo znan bratranec Nikša Kaleb, nekdanji hrvaški reprezentant in nosilec zlatih odličij z olimpijskih iger leta 2004 v Atenah in SP 2003 na Portugalskem. Rokomet mu je bil torej položen že v zibel. »Res je. Moj oče in stric sta se ukvarjala z njim, da Nikše niti omenjam. Želim si, da bi dosegel vsaj pol toliko kot on. Vesel sem, da je prišlo do sodelovanja z Mariborom. Pokazali si interes zame in takoj so stekli pogovori z Zagrebom. Pričakujem, da bom v dveh sezonah in pol nadgradil svoje rokometno zanje. Seveda pa so želje in cilji tesno povezani z uspehi kluba. Želim si, da bi s svojim deležem prispeval k še večjim uspehom in da morda enkrat prehitimo velikana Celje in Gorenje,« je strnil novopečeni igralec v vijoličastem dresu, ki je v prvem delu sezone za Zagreb v ligi prvakov zabil 10 golov.