Hrvatice so upe gostij ugasnile že na začetku

Kvalifikacije za EP 2016: slovenske rokometašice začele z visokim porazom. Ekipa ni mogla slediti Tamari Mavsar.

Objavljeno
08. oktober 2015 00.41
Slovenska reprezentantka Tamara Mavsar št.14 na tekmi s Srbijo. Rokometna tekma - kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Ljubljana 27.oktobra 2013.
T. V., šport
T. V., šport
Umag – Četudi so želje slovenskih rokometašic na sinočnji tekmi s Hrvaško segale vsaj do točke, ki bi jim ob uvodu v kvalifikacije za EP 2016 obetala velike možnosti za nastop na prvenstvu stare celine, se je razpletlo ravno nasprotno. Gostiteljice so jim z visoko zmago že precej pristrigle peruti.

Dvoboj s časom, v katerem so se morale Slovenkam po nedavnih kadrovskih rošadah in prihodu novega selektorja Uroša Bregarja v najkrajšem možnem času prilagoditi novim razmeram, tokrat ni obrodil sadov. Hrvatice so že takoj po začetku uveljavile prednost v kakovosti, nekdanja krimovka Andrea Penezić, ki sicer zdaj nastopa za Vardar, pa je tudi tokrat neusmiljeno parala slovensko mrežo in dvoboj končala s kar 10 zadetki. V silovitem domačem ritmu se Slovenke že takoj niso znašle in so dvoboj odprle z zaostankom 1:5, nato pa se ravno toliko zbudile, da so se s tekmicami kolikor toliko enakovredno kosale in podobna razlika je bila nato tudi v nadaljevanju.

Gostiteljice so sredi drugega polčasa ušle že na 20:14, napake gostij in prevlada na strani domačih pa Slovenkam nato niso puščale prav veliko upov, da bi lahko preobrnile rezultat in si olajšale pot v nadaljevanje kvalifikacij. Izkušena Tamara Mavsar je sicer v napadu mlela v visokem ritmu, a celotna ekipa temu ni sledila, visok uvodni poraz pa je še težji, ker Slovenke že čez štiri dni na Kodeljevem čaka tudi dvoboj s prvimi favoritinjami, Črnogorkami. Evropske prvakinje in olimpijske podprvakinje iz leta 2012 so sicer sinoči z 21:14 gladko ugnale Makedonijo.

Bregar, ki je pred kratkim na selektorskem položaju na hitro zamenjal Marto Bon, pričakovano ni bil zadovoljen. »Predvsem smo zelo slabo začeli prvi polčas. Potem smo jih skušali loviti in smo vzpostavili ravnotežje. V drugem delu pa so si sledile izključitve, lovili smo jih, a tudi vratarke niso bile najbolj razpoložene in izplen je, kakršen je,« je dejal po dvoboju Bregar, ki bo poskušal prekiniti črni niz slovenskih rokometašic, potem ko se na EP niso uvrstile od leta 2010, ko so prvenstvo na Danskem in Norveškem končale kot zadnje.