Janc skozi zobe: V Zlatorogu ne bo več sprehoda

Pred jutrišnjim derbijem lige prvakov adut Celja Blaž Janc verjame, da lahko po Zagrebu »pade« tudi Vardar.

Objavljeno
08. oktober 2016 02.28
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Celje – Blaž Janc je prava rokometna raketa. Telesno je tako dobro pripravljen, da počiva, kadar teče, bi rekli v šali. Res mu težko kaj pride do živega, zato je bila novica o njegovi poškodbi za navijače Celja Pivovarne Laško kot strela z jasnega. A najsijajnejši biser celjske rokometne šole, sicer doma iz Sevnice, sporoča, da ga bomo jutri, ko bo v 3. kolu lige prvakov v Zlatorogu (18.30) gostoval Vardar, videli na desni strani napada.

Kaj je z vami, še v torek ste normalno igrali v Veszpremu, potem pa izpustili dva dni treninga?

V Veszpremu me je v prvem polčasu močno zabolelo v levi mečni mišici. Kar tako, na lepem, ni bilo udarca. Trenerju (Branku Tamšetu, op. p.) sem to povedal, vendar je nekako šlo. Potem pa me je naslednji dan močno bolelo, komaj sem hodil. Včeraj sem šel na ultrazvok, ki ni pokazal ničesar posebnega. Verjetno je šlo za utrujenost, zato je mišica zategnjena in še vedno boli. Upam, da bom lahko spet normalno vadil in da bom v nedeljo lahko zaigral. Skoraj prepričan sem o tem!

Vardar vam je pred tremi tedni v Zlatorogu zadal najhujši poraz v sezoni. Bo tekma iz lige SEHA vplivala na jutrišnji dvoboj?

Tisti poraz smo preboleli, ko smo premagali Zagreb. Takrat smo bili pod pritiskom zmage, jo tudi dosegli in pokazali pravi obraz. Pred nami je nova tekma in tako slabe predstave enostavno ne moremo in ne smemo ponoviti. Ni bilo želje, ni bilo borbenosti. Tistih 40 golov, ki smo jih prejeli, pa bo za nas le še dodatna motivacija. Želimo dokazati, da se lahko merimo tudi z ekipami, kakršna je Vardar.

Kakšno tekmo pričakujete?

Težko. Vardar ima zelo visoke in močne igralce, s katerimi se je nam, malce manjšim, težko kosati. A če bomo dali svoj maksimum, bomo že zmogli.

Kaj bi lahko prevesilo jeziček na tehtnici na vašo stran?

Predvsem obramba, iz katere izhajajo naši lahki goli. Nikakor ne smemo »razbraniti« Arpada Šterbika, ki nas je nazadnje uničil. Ostati moramo zbrani in razviti našo prepoznavno hitro igro.

Kako močan pritisk občutite? Bržčas ne tako močnega kot pred tekmo z Zagrebom, ali pač?

Vemo, da lahko veliko več dobimo, kot izgubimo. Zato se bomo borili na vso moč in skušali presenetiti. Na prvi tekmi smo videli, kaj se nam lahko zgodi, kadar imamo najslabši dan. Naj se zdaj pokaže, česa smo sposobni na vrhunski dan. Morda je čas, da tudi Vardar doživi prvi poraz v sezoni.

Makedonski prvak ima kopico zvezdnikov, na desni strani napada so denimo Maqueda, Dušebajev, Šiškarev, Čupić ...

Res ima na vsakem igralnem mestu sladke skrbi. A tudi mi nismo od muh. Imamo svoje prednosti, mladi smo in željni dokazovanja.

Pravite, da bi Celje zapustili samo, če bi vas poklicali iz petih največjih klubov. Je Vardar med njimi?

Mojih pet je PSG, Kiel, Barcelona, Veszprem in Kielce. No, Vardar je precej blizu.

Kakšno razliko lahko na takšni tekmi pomenijo navijači?

Ogromno. Zlatorog proti Zagrebu sicer ni bil poln, a vsi, ki so prišli, so ustvarili izjemno vzdušje. Potrebujemo navijače, z njimi je vse lažje, so naš osmi igralec v polju in srčno upam, da bo dvorana tokrat še bolj vroča. Obljubljam, da nikomur ne bo žal.