Jure Dolenec poškodovan, menja ga Dragan Gajić

Vzdušje v rokometni reprezentanci je tik pred odhodom na EP skalila strgana mečna mišica Jureta Dolenca.

Objavljeno
13. januar 2016 11.47
Posodobljeno
13. januar 2016 11.47
Rukomet: Hrvatska - Slovenija 080116 Ivanic Grad 08.01.2016 - Rukomet: utakmica Hrvatska - Slovenija, pripreme za EP u Poljskoj
J. P.
J. P.

Ljubljana - Tik pred odhodom slovenske rokometne reprezentance na evropsko prvenstvo na Poljskem, ki se s prvimi dvoboji začenja že v petek, je za slabo voljo v zasedbi selektorja Veselina Vujovića poskrbela poškodba 27-letnega desnega zunanjega igralca Jureta Dolenca. Po poročanju Siolovega Sportala si je na treningu strgal mečno mišico, zaradi česar bo moral predvidoma prisilno počivati mesec in pol, kar z drugimi besedami pomeni, da ga med evropsko elito na Poljskem ne bo.

Ob levorokem Škofjeločanu, sicer članu francoskega Montpellierja, je imel torej Vujović na položaju desnega zunanjega igralca zdaj na voljo zgolj člana Tremblayja Davida Miklavčiča, zato je kajpak brž iskal zamenjavo. Med levičarji je imel na razpolago Žigo Mlakarja, Blaža Janca, Maria Šoštariča in predvsem Dragana Gajića, ki je doslej v 148 nastopih v majici z državnim grbom prispeval že 663 zadetkov, vendar pa - po lastnih besedah - z Vujovićem ni našel prave kemije. A prav Gajić je naknadno (danes) prejel Vujovićevo vabilo in se nanj tudi pozitivno odzval.

»Presenečenja se vrstijo ... Na žalost se je poškodoval pomemben člen reprezentance Jure Dolenec in sem se po pogovoru z direktorjem reprezentance odzval prošnji po vrnitvi v reprezentančni tabor. Zaradi VAS navijačev, ki ste mi izkazali neverjetno podporo, in zaradi soigralcev, s katerimi gradimo že pet let, bom oblekel dres in s ponosom zastopal Slovenijo na EP,« je javnost kar prek facebooka obvestil Gajić.

Prvi dvoboj v Wroclawu sicer Slovence čaka v soboto proti Švedom.