Jure Dolenec: V četrtfinalu vendarle nismo takšni outsiderji

Slovenija se bo v četrtfinalu v torek zvečer pomerila s Katarjem, ki je ugnal Nemčijo.

Objavljeno
22. januar 2017 17.41
HANDBALL-WORLD-2017-ISL-SLO
A. V., STA
A. V., STA
Pariz - Slovenski rokometaši so po dobljeni bitki z Rusi v osmini finala letošnjega svetovnega prvenstva v Franciji prvič lahko sami izbrali način preživljanja prostega časa do kosila. Večina jih je po utrujajočem sobotnem dvoboju po psihološki plati počivala v svojih sobah, nekateri pa so se odločili za odkrivanje razvpitih kotičkov francoske prestolnice.

Med "zaspanci" je bil tudi Jure Dolenec, dolgoletni član slovenske izbrane vrste, ki gostiteljico letošnjega največjega reprezentančnega rokometnega turnirja na svetu pozna zelo dobro. V zadnjih letih namreč - skupaj z Vidom Kavtičnikom in Miho Žvižejem, pred tem so tam igrali tudi Primož Prošt, Matej Gaber in Dragan Gajić - blesti v Montpellieru, po koncu sezone pa bo zapustil bržkone najbolj rokometno državo na svetu in se preselil v špansko Barcelono.

"Imeli smo prosto dopoldne, a popoldne nas znova čaka trening. Ostali bomo v tekmovalnem ritmu, tako da čisto sproščeno vendarle ne bo, a dva dni premora sta prišla kot naročena," je uvodoma dejal Dolenec, ki je o celotnem turnirju dejal: "Odigrali smo nekaj zelo dobrih tekem, nekatere pa so bile tudi slabe. Po visokem porazu s Španci smo porabili preveč naše energije, že proti Rusom pa smo se prikazali v lepši luči. Vesel sem, da smo še vedno tukaj in da smo se prebili v četrtfinale."

Slovenski rokometaši v četrtfinalu s Katarci

Slovenska moška rokometna reprezentanca pa se bo v četrtfinalu v torek pomerila s Katarjem, ki je nekoliko nepričakovano premagal favorizirano Nemčijo in slavil z 22:20 (9:10).

V katarski reprezentanci, ki je pred dvema na domačem sklepnem turnirju osvojila srebrno kolajno, je bil najbolj učinkovit Rafael Capote z devetimi goli, pri nemški pa sta Holger Glandorf in Patrick Groetzky prispevala po štiri zadetke.

"To je zagotovo največje presenečenje SP. Nemci so nekako prevladovali v svoji skupini, Katar pa v skupinskem delu ni zmogel sestaviti dobre tekme. Tako je to veliko presenečenje. Nemci so že imeli napol dobljeno tekmo, ampak so s tehničnimi napakami in zgrešenimi streli vrnili Katarce v igro. Ti so to izkoristili in zasluženo zmagali," je pokomentiral kapetan slovenske vrste Vid Kavtičnik.

Slovenija, ki je v osmini finala premagala Rusijo z 32:26, je pred dvema letoma proti Katarju izgubila z 29:31.

"Katar je še vedno podprvak, ima solidno oziroma dobro ekipo, kar je dokazal z zmago proti Nemcem. Tudi njih bo dvignila ta zmaga in bodo igrali oster rokomet. Kdo je favorit na naši tekmi, je težko govoriti, ampak v vsakem primeru moramo odigrati odlično tekmo, če želimo premagati Katarce," je še povedal Kavtičnik.

Osmina finala:
Norveška - Makedonija 34:24 (12:10)
Francija - Islandija 31:25 (14:13)
Rusija - Slovenija 26:32 (15:13)
Brazilija - Španija 27:28 (18:16)
Belorusija - Švedska 22:41 (11:24)
Madžarska - Danska 27:25 (13:12)
Nemčija - Katar 20:22 (10:9)
Hrvaška - Egipt 21:19 (13:7)