Kaleb: Dovolj šale, Ribnica mora pasti

Rokometaši Celja Pivovarne Laško gostijo Jeruzalem Ormož, Gorenje pri Urbanscape Loki.

Objavljeno
12. september 2015 02.35
tre*ROKOMET
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport
Ljubljana – Po zanimivem uvodu v 25. sezono, v katerem sta praznih rok ostala Maribor in Trimo, bo nocoj vseh sedem tekem 2. kola v 1. ligi NLB Leasing, naziv derbija pa glede na uvrstitev v zadnji sezoni pripada tekmi med Mariborom (3.) in Ribnico (5.). »Vijoličasti« bodo v vlogi ranjenih levov želeli navijačem dokazati, da je bil šok v Ormožu zgolj naključen, a Ribničani, ki so zlahka opravili z novinci iz Dobove, so vse prej kot lahek zalogaj in so za Štajerce tudi tradicionalno neugodni. V prejšnji sezoni so iz Tabora odnesli točko.

»Vedno, tudi ko igramo doma, se z Ribnico mučimo,« organizator igre Ante Kaleb dobro ve, da ga čaka težko delo, toda vrag je vzel šalo in točki sta nujni. »Spodrsljaj, kakršen se nam je zgodil v Ormožu, se enostavno ne sme več ponoviti, zmaga je nujna,« je odločen Hrvat, ki se bo po sezoni preselil v Lübbecke. V primeru novega poraza je vprašanje, ali bi trener Boris Denič sploh dočakal oktobrska derbija z Gorenjem in Celjem, ki ju je pred sezono jasno in glasno izzval.

Celjani sicer začenjajo z ritmom sobota-sreda, čez teden jih že čaka vroče gostovanje pri Bešiktašu v ligi prvakov, še pred tem bodo gostovali v Ribnici. Nocoj si na prvi domači tekmi v sezoni obetajo zmago proti precej nevarnim Ormožanom, ki jih je okrepil njihov bivši član Rok Žuran in so že dali pravo lekcijo Mariboru. Velenjčani pa bodo favoriti za zmago v Škofji Loki, kjer jim Bojan Čotar z obetavno ekipo nastavlja past.

Po 14 letih se prvoligaški rokomet vrača v Dobovo in ekipa Aleša Sirka računa na pomoč navijačev v dvoboju s Krko. Tako kot Izola, ki bo favorit proti Sevnici. Zanimivo bo tudi na Koroškem, kjer so se med tednom poslovili od strokovnega pomočnika Ivana Vajdla – prevzel je Ferlach –, danes pa bodo skušali premagati odločne novince iz Kopra, krvnike Trima, ta pa bo rane celil proti Slovanu.

Današnji pari: Maribor – Riko Ribnica, Celje Pivovarna Laško – Jeruzalem (obe 18), Trimo – Slovan, Slovenj Gradec – Koper, Istrabenz plini Izola – Sevnica, Dobova – Krka (vse 19), Urbanscape Loka – Gorenje (20).