Kasal okrepil Celjane

Češki rokometaš Michal Kasal je iz Barcelone prestopil k Celju, s katerim je podpisal dvoletno pogodbo.

Objavljeno
18. april 2014 21.45
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Celje - Slovenski rokometni klub Celje Pivovarna Laško je naznanil prihod okrepitve, v novi sezoni ga bo zastopal češki levi zunanji igralec Michal Kasal, ki je podpisal dvoletno pogodbo.

Kasal se je Celjanom pridružil iz Barcelone, kjer je ob Nikoli Karabatiću in Sergeju Rutenki dobil le malo priložnosti, zato se je odločil za menjavo kluba.

20-letni rokometaš, ki v višino meri 209 centimetrov, je tudi že član češke reprezentance, za katero je nastopil na zadnjem evropskem prvenstvu na Danskem. Za njegove usluge se je zanimalo še nekaj drugih klubov, v prvi vrsti si ga je želel bivši trener Celja v Franciji, vendar se je za svoj razvoj raje odločil za prihod v Slovenijo in ker se pravkar mudi v Celju, si bo jutri ogledal tudi derbi slovenskega prvenstva v Zlatorogu.

»Vesel sem, da bom lahko v prihodnjih sezonah nastopal v Celju, ki je velik klub z izjemno tradicijo in uspehi. Veliko lepega o klubu mi je povedal že Sergej Rutenka, ki je eden izmed mojih dveh vzornikov, poleg njega je to gotovo Filip Jicha. V Barcelono sem prišel zelo mlad in sedaj z dvajsetimi leti potrebujem težke tekme. Celje nastopa v ligi prvakov, od naslednje sezone verjetno ligi Seha in bo priložnosti za vse igralce veliko. V Barceloni sta v prvi ekipi na tem mestu Rutenka in Karabatič in je bilo priložnosti za igro manj, v drugi ekipi pa tekme niso bile tako težke. Tu bo nivo veliko višji in upam, da bom nekoč lahko igral na mestu mojih vzornikov. Želim postati najboljši igralec na svetu, za kar pa je potrebnega veliko dela in vesel sem, da bom to pot lahko nadaljeval v Celju,« je o podpisu pogodbe s Celjani dejal Kasal.