Kavtičnik z reprezentančnih priprav v porodnišnico

Vid Kavtičnik je moral sinoči nujno v Francijo na porod sina. V reprezentanci ga je zamenjal Gašper Marguč.

Objavljeno
11. junij 2014 13.31
hočevar rokomet
P. Z., šport; J. P., Delo.si
P. Z., šport; J. P., Delo.si

Zreče - Tik pred povratno tekmo kvalifikacij za rokometno svetovno prvenstvo prihodnje leto v Katarju, Slovenci bodo v nedeljo (ob 18. uri) v velenjski Rdeči dvorani gostili Madžare, ki imajo po prvem obračunu v Veszpremu tri gole zaloge (25:22), je priprave izbrane vrste v Zrečah zapustil dolgoletni reprezentant Vid Kavtičnik. Razlog je opravičljiv: njegova izbranka Maša Požar namreč v prihodnjih dneh v Franciji pričakuje rojstvo sina in ponosni očka želi biti kajpak navzoč pri veselem dogodku. Kavtičnik, dolgoletni član francoskega Montpelliera, ima sicer že hčerko Laro, ki je prvega aprila dopolnila štiri leta.

Selektor Boris Denič je igralčevo odsotnost sprejel z razumevanjem, namesto izkušenega 30-letnika, nekdanjega igralca Gorenja in Kiela (na zgodovinskem evropskem prvenstvu na naših tleh leta 2004 je bil prvi slovenski strelec in izbran za najboljše desno krilo na turnirju), pa v izbrano vrsto vpoklical Gašperja Marguča iz Celja Pivovarne Laško, ki bo v novi sezoni nosil dres Veszprema.

Marguča so mnogi pričakovali že na prvem seznamu, vendar se je Denič odločil za bolj raznovrstnega Kavtičnika. Vendar je bil očitno z mislimi že drugje, saj v Veszpremu ni pokazal razkoršnega znanja. Marguč je sicer sezono končal v izvrstni formi in bo gotovo lahko na desnem krilu dobro razbremenil Dragana Gajića, ki ga dajejo bolečine v stegenski mišici.

Madžarska reprezentanca se medtem sooča s težavami. Poškodovani so štirje igralci: Peter Gulyas, Szabolcs Zubai, Ferenc Ilyes in najboljši strelec prve tekme Gergely Harsanyi. Prvi bo zagotovo izpustil nedeljsko povratno tekmo v Velenju, drugi trije pa so vprašljivi