Ko vodiš za tri gole, nima smisla hiteti

Slovenski selektor Veselin Vujović je komentiral poraz Celja Pivovarne Laško v Kielu.

Objavljeno
23. oktober 2015 02.15
ROKOMET - Seja RZS
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport

Ljubljana – Selektor Veselin Vujović je pozorno spremljal tudi tekmo Celja v Kielu, kjer se je njegova prednost z 31:28 v šestih minutah spremenila v poraz z 32:35.

»Kot trenerju Zagreba bi mi moral poraz Celjanov prijati, toda z vsem srcem sem navijal zanje. Igrali so izvrstno, a slabo so se odzvali na spremembo obrambe v 5-1. Naredili so pet tehničnih napak, zato igralcem Kiela niti ni bilo treba igrati v napadu, samo tekali so in dosegali lahke gole. Škoda, lepo jih je bilo gledati. Janc je igral sijajno, tudi Razgor, krožna napadalca (Blagotinšek in Poteko, op .p.) sta bila izjemna v obrambi. Spet se je pokazalo, da je Celje mlada ekipa. Na koncu je vseeno, ali si igral dobro, če si izgubil, bolje je, če igraš slabo in zmagaš, kot je Zagreb premagal Wislo,« je razmišljal Vujović.

Selektor slovenske reprezentance spoštuje kolega Branka Tamšeta, a bi v ključnih trenutkih ravnal drugače: »Najprej bi od igralcev zahteval, da čim dlje zadržujejo žogo. Spremenil bi 'bekovsko linijo', ki je na 6-0 igrala dobro, vendar se ni znašla pred 5-1. Morda bi lahko na desni zunanji položaj prišel Janc, na levo stran pa nižji in mlajši igralec, saj Babarskas in Mlakar nista tako spretna. Če vodiš za tri gole, ni treba, da zabiješ po 10 sekundah, bolje ga je po 50. Bolj ko teče čas, bolj je tekmec živčen in to je voda na tvoj mlin. Žal mi je tudi za Žvižeja in tisti zgrešeni zicer ...«