Kratka klop botrovala četrtemu porazu Krima zapored

Rokometašice Krima Mercatorja na Norveškem od plus štiri do minus šest. Za konec v soboto z Budućnostjo.

Objavljeno
10. marec 2014 00.16
Slovenska reprezentantka Tamara Mavsar št.14 na tekmi s Srbijo. Rokometna tekma - kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Ljubljana 27.oktobra 2013.
P. Z., šport
P. Z., šport
Larvik – Res si je pred leti Kiel pokoril Evropo z osmimi igralci v polju. A to je bila izjema in v rokometu vendarle veljajo zakonitosti. Eden ključnih dejavnikov je dolžina klopi. Zdesetkani Krim je v Larviku vodil za štiri gole, toda ko so popustile moči, je bil četrti zaporedni poraz v ligi prvakinj neizbežen.

Dvoboj odpisanih ekip v skupini 2, ki ni odločal domala o ničemer, so dobile gostiteljice iz Norveške in se tako Krimu Mercatorju, ki so ga kolo pred koncem prehitele na tretjem mestu na lestvici, oddolžile za poraz z 18:24 v Stožicah pred petimi tedni.

Rokometašice trenerja Toneta Tislja so v prvih dvajsetih minutah pokazale obetavno predstavo, brez težav so ohranjale prednost treh in celo štirih zadetkov. Vendar se je nato vse začelo obračati na domačo stran, ki ima precej širši izbor igralk, četudi jih večina ni v formi. Larvik je tako že v prvem polčasu prišel do prednosti, ki jo je v drugem polčasu zgolj izdatno oplemenitil in zmagal za šest golov.

Uvod tekme je postregel z obilo napakami na obeh straneh, posledica tega so bili zgolj trije doseženi zadetki v prvih desetih minutah. Krimovke, ki so začele v naslednji postavi: vratarka Sergeja Stefanišin, krilni igralki Tamara Mavsar in Katarina Krpež, krožna napadalka Daniela Piedade ter zunanje igralke Andrea Penezić, Nina Wörz in Barbara Lazović, so vodile s 3:1. Domači trener Ole Gustav Gjekstad je bil primoran zahtevati minuto odmora. Vendar ta ni kaj prida zalegla in Lazovićeva je v 14. minuti še oplemenitila prednost (6:3), Piedadejeva pa je v 19. minuti zadela za 9:5. Krimovke so v teh trenutkih igrale raznovrstno v napadu, zadevale z različnih položajev, Norvežanke pa so bile v napadalnih akcijah nezbrane in delale napako za napako.

A vse to se je spremenilo v končnici prvega dela. Ob vse bolj utrujenih gostjah je do izraza prišel širši izbor kakovostnih igralk pri Larviku, ki je v 26. minuti prek Tine Kristiansen izenačil izid, na glavni odmor pa celo odšel s prednostjo dveh golov. Ljubljančanke v uvodu drugega dela kar šest minut niso dosegle gola, delale začetniške napake pri podajah, na drugi strani pa so gostiteljice ušle na 16:12 in prednost brez posebnih težav ohranjale. Krim, ki se sooča z največjimi finančnimi težavami v 30-letni zgodovini in katerega prihodnost je zavita v meglico, bo do konca evropske sezone odigral zgolj še eno tekmo. V soboto bo v Stožicah gostovala Budućnost, ki je slovenskim prvakinjam v Črni gori prizadejala grozovit poraz s 15 zadetki razlike. Tudi ta tekma bo zgolj prestižnega značaja, saj sta si Budućnost in Györ že priigrala nastop na sklepnem turnirju, ki bo aprila v Budimpešti.