Krim prek Norvežank v polfinale

Pokal pokalnih zmagovalk: na Kodeljevem zmaga z 10 goli.

Objavljeno
28. februar 2016 21.21
Peter Zalokar
Peter Zalokar

Ljubljana – Ne liga prvakinj, v katerem niso bile konkurenčne, pač pa pokal pokalnih zmagovalk je tekmovanje, pisano na kožo rokometašicam Krima Mercatorja v tej sezoni. Potem ko so izločile Craiovo, so v četrtfinalu vzele mero Kristiansandu in se prebile v polfinale.

Po turobni jeseni in ob aktualnih skrbeh za domačo lovoriko je v ljubljanski tabor le posijal žarek upanja. Krim je zlahka ugnal norveško ekipo, pred njim pa je polfinale, v katerem se bo v začetku aprila meril z Lado Toljati, ki je bila v ruskem dvoboju za razred boljša od Zvezde Zvenigorod. Glede na napredek, ki ga ekipa kaže pod vodstvom Uroša Bregarja, si lahko obeta prvi evropski finale po letu 2006.

Na Kodeljevem so slovenske prvakinje že v uvodnih desetih minutah izničile zaostanek dveh golov s prve tekme, obramba je bila čvrsta, v vratih je bila spet zelo dobra Sergeja Stefanišin. Padec v igri se je zgodil v drugem delu, ko so se Norvežanke približale na 17:22, toda krimovke so si z goli prerojene makedonske strelke Mirjete Bajramoske in Srbkinje Marije Obradović že veliko pred koncem zagotovile napredovanje. P. Z.