Krim spet zamrznjen pri minus 17

Krimovke so bile proti Györu tudi tokrat zelo daleč od uspeha.

Objavljeno
27. februar 2017 01.12
Rokometna tekma Krim Mercator - Gyor 25.februarja 2017 [šport,rokomet,Krim Mercator]
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Ljubljana – Rokometašice Krima Mercatorja so pred tekmo z Györom imele skromno željo: popraviti vtis iz Madžarske, kjer so izgubile z 22:39. Čeprav so bile tudi na Kodeljevem nebogljene, jim je po treh četrtinah kazalo dobro, toda po 16:23 so do konca tekme zmogle le še en gol in na koncu spet izgubile za – 17 golov.

Uspeha proti zvezdnicam iz Györa, ki ta čas igrajo najlepši rokomet v ligi prvakinj, ni bilo mogoče pričakovati, boljši odpor pač. Toda Krim je le še bleda senca ekipe, ki je v jesenskem delu zbrala štiri zmage in dva poraza ter imela lepo izhodišče pred glavnim delom. V njem je zdaj nanizala že štiri poraze. Dve tekmi pred koncem sicer še ima možnosti za osvojitev 4. mesta v skupini 2, a ta scenarij je glede na formo malo verjeten. V petek, ko bodo gostovale v Bukarešti, ne gre pričakovati več od dostojnega poraza, uspeh bi bil že, če bi jim evropsko sezono uspelo skleniti z domačo zmago proti Midtjyllandu.

Ne samo, da se Krimu zelo pozna odsotnost Elizabeth Omoregie (zaradi ponavljajočih se težav s kolenom je morda že sklenila sezono), tudi druge protagonistke jesenske pravljice so daleč od forme, ki jih je krasila pred EP na Švedskem. Za nameček so ekipo napadle zdravstvene tegobe in ob tako kratki klopi trener Uroš Bregar lahko le nemočno opazuje, kako se močnejši tekmeci z njegovimi dekleti poigravajo kot mačke z mišjo. Tako je bilo tudi v soboto na Kodeljevem, kjer so madžarske prvakinje že v štartu pokazale premoč in ob podpori bučnih navijačev v skoraj polni dvorani že po devetih minutah vodile s 7:2 ter si že do polčasa priigrale neulovljivo prednost osmih golov. Najboljša strelka je bila veteranka Anita Görbicz, ki je v prvem polčasu igrala na levem krilu in rešetala mrežo Miše Marinček.

Krimovke so se v prvi polovici drugega dela še dobro držale, toda v zadnjih 17 minutah le enkrat zatresle mrežo. »Nismo pričakovale takšnega padca v črno luknjo. Pogled na semafor res ni lep. Upale smo, da bomo izgubile kvečjemu za pet ali šest golov, tako pa je bilo spet 17,« je z glavo zmajevala Nina Jeriček, ki vseeno verjame, da Krim še ni rekel zadnje: »Na zadnjih dveh tekmah bi bilo lepo doseči vsaj eno zmago.«

»S tako veliko razliko res ni lepo izgubljati, še posebej, ker smo bili po prvem delu prvi v skupini. Je pa res, da nismo tako močni kot takrat, vidi se, da nimamo prave srednje zunanje igralke. Tudi strela od daleč ni bilo. V drugem polčasu smo imeli tudi obupno realizacijo. Na napakah se moramo učiti in v Romuniji pokazati boljšo predstavo,« pa je izjavil trener Bregar, ki ga jutri čaka derbi 1. SRL z Zagorjem, takoj za tem pa se bo ekipa odpravila na dolgo pot z avtobusom proti Bukarešti.