Krimovkam prva lovorika v novi sezoni

Ljubljanske rokometašice so na 14. memorialu Vinka Kandije na Galjevici trikrat zelo prepričljivo zmagale. 

Objavljeno
20. avgust 2017 09.59
J. P.
J. P.

Ljubljana - Slovenske rokometne prvakinje, igralke Krima Mercatorja, so dobro pripravljenost pred začetkom nove sezone dokazale na 14. memorialu Vinka Kandije na Galjevici, saj so se po treh zelo prepričljivih zmagah z vsaj desetimi zadetki razlike v močni konkurenci veselile končne lovorike.

Uvodoma so bile z 42:27 (20:13) uspešnejše od Podravke Vegete, nato so s 35:21 (14:11) odpravile Hypo Niederösterreich, na papirju najzahtevnejši zalogaj pa jih je čakal v zadnjem obračunu, ko so jim nasproti stale igralke Budućnosti, ki so pred tem ravno tako vpisale dve zelo izdatni zmagi.

A varovanke trenerja Uroša Bregarja so bile za razred boljše tudi od njih in zmagale z 29:19 (13:8). Že v deseti minuti so bile pet golov spredaj (7:2), razliko pa s čvrsto igro v obrambi in učinkovito v napadu zadržale vse do konca dvoboja, čeravno je trener precej menjal in priložnost ponudil vsem rokometašicam. Za najkoristnejšo igralko turnirja so izbrali Tamaro Mavsar, za najboljšo vratarko pa Mišo Marinček.