Krimovke osemnajstič zapored

V finalu slovenskega pokala so ljubljanske rokometašice s 27:19 odpravile zasedbo Mlinotesta. MVP Mirjeta Bajramoska.

Objavljeno
27. marec 2016 22.03
J. P.
J. P.

Ljubljana - Čudeža ni bilo, rokometašice Krima Mercatorja so v klubsko vitrino postavile že 23. lovoriko iz slovenskega pokala. V velikem finalu sklepnega turnirja pred domačimi navijači na Kodeljevem so namreč pričakovano brez najmanjših težav, s 27:19 (13:8), odpravile pesenetljivega tekmeca, ajdovski Mlinotest, ki je že v polfinalu nadvse nenadejano zaustavil zasedbo Zagorja, a pri tem očitno porabil preveč moči, da bi varovankam trenerja Uroša Bregarja nudil še čvrstejši odpor.

Le dvakrat doslej pokalna lovorika ni pristala v rokah Krima, a je tudi tedaj ostala v Ljubljani - Olimpija je namreč s konkurenco opravila v krstni sezoni 1991/92 in nato še v 1997/98, odtlej pa so krimovke nedotaknjene že 18 sezon zapovrstjo. Danes so Ajdovke v prvi četrtini dvoboja še držale stik s favoriziranimi nasprotnicami, nato pa jim je pošla sapa. Da so se poznejše zmagovalke obračuna lotile resno, na trenutke tudi trdo v obrambi, zgovorno pritrjuje kar 20 minut njihovih izključitev, v napadu pa je bila neusmiljena predvsem Tamara Mavsar.

To je bila sicer ponovitev pokalnega finala iz leta 1994, tudi tedaj so bile uspešnejše Ljubljančanke s 27:22. V malem finalu je favorizirano Zagorje s 24:21 (13:7) ugnalo Krko, pot do zmage pa si je tlakovalo že s prepričljivim prvim polčasom. Za najkoristnejšo igralko sklepnega turnirja so izbrali Mirjeto Bajramosko (Krim Mercator), najboljša vratarka je bila Sandra Srečkovič (Mlinotest Ajdovščina), najučinkovitejša strelka pa s 13 doseženimi zadetki Tjaša Stanko (Zagorje).

»Iskreno moram priznati, da smo se ves teden pripravljali na finale z Zagorjem, nato pa je v polfinalu prijetno presenetil Mlinotest. Dobro smo odigrali v obrambi, v napadu imamo še nekaj težav, na splošno pa sem zadovoljen,« je strnil vtise trener Krima Uroš Bregar, njegov kolega na ajdovski klopi Dušan Vidmar pa ga je dopolnil: »Poraz proti daleč najboljši slovenski ekipi je pričakovan, a so se moja dekleta dobro borila in želela čim dražje prodati kožo. Po porazu za osem golov je sicer težko biti zadovoljen, a mi smo že z uvrstitvijo v finale presegli začrtane cilje izpred začetka sezone. Zdaj moramo le še Zagorju v prihodnjem medsebojnem obračunu odščipniti točko in se uvrstiti v pokal pokalnih zmagovalcev.«

KRIM MERCATOR : MLINOTEST AJDOVŠČINA 27:19 (13:8)

Dvorana Kodeljevo, gledalcev 1300, sodnika Matjaž in Marko Pirc (oba Sežana).

Krim Mercator: Stefanišin, Pandžić, Jurič, Dimic-Martinović, V. Milanović-Litre 4, Mavsar 7 (3), Hrnčič, Avbelj, Bajramoska 6, Beganović, Omoregie 2, Drolc, Koren 3, Barič 1, Obradović 4, Žabjek.

Mlinotest Ajdovščina: Bratina, Tomšič, Srečković, Čermelj, Zrimšek, I. Milanović-Litre, Svetik 4, Jonović, Zulić 4, Čajko 2, Pipan, Schuster 4 (3), Sanabor, Š. Ferfolja 2, T. Ferfolja 3, Vidmar.

Sedemmetrovke: Krim Mercator 4 (3), Mlinotest Ajdovščina 3 (3).

Izključitve: Krim Mercator 20, Mlinotest Ajdovščina 10.

Rdeča kartona: Omoregie (44.), Obradović (56.).