Krimovke pred težkim gostovanjem v Podgorici

Rokometašice Krima bodo na nedeljski tekmi drugega kola lige prvakinj igrale proti Budućnosti.

Objavljeno
04. februar 2014 21.54
M. Ž., Delo.si/STA
M. Ž., Delo.si/STA

Ljubljana - Rokometašice Krima Mercatorja bodo v nedeljo v Podgorici nadaljevale z dvoboji lige prvakinj, njihove nasprotnice bodo igralke Budućnosti.

Krim je drugi del lige prvakinj začel z domačo zmago proti Larviku in je kot edini klub v skupini 2 zabeležil zmago, saj se je druga tekma med Györijem in Budućnostjo končal brez zmagovalca (23:23).

Trener Krima Tone Tiselj je na današnji novinarski konferenci povedal, da bodo morale njegove igralke proti Budućnosti pokazati svoj karakter, če bodo želele imeti možnosti proti favorizirani ekipi, ki slovi po najboljši obrambni igri v Evropi:

»V športu možnosti vedno obstajajo. Dejstvo je, da je Budućnost izvrstna ekipa, odlično vodena, ima tudi odličen igralski kader. Črnogorke so še vedno evropske prvakinje in druge z olimpijskih iger. V svoji ekipi imajo vrsto tujih igralk, ničesar ne prepuščajo naključju. Mi smo stari znanci, upam, da bo prava tekma, v kateri bodo vsi uživali. Naša dekleta pa bodo, verjamem, pokazala pravi karakter na najbolj vročem parketu v tem trenutku. V tej skupini imamo tri ekipe, ki so v zadnjih letih najboljše v Evropi. Mi se jim želimo približati. To je bila naša osnovna želja, ko smo začeli nov projekt s Krimom. Z Larvikom smo lani in letos odigrali tekme, ko smo jih premagali tako v gosteh kot doma. Larvik ima najboljši protinapad, Budućnost pa definitivno najboljšo obrambo. Treba se bo potruditi, biti potrpežljiv, da jo prebijemo. V tem trenutku še ne vem, kako jo bomo, ampak tudi če bi, tega ne bi govoril. Pač, treba bo biti potrpežljiv in pokazati karakter v kotlu, ki nas čaka v Morači,« je povedal Tiselj.

Bulatović: Poskušala bom pomagati z nasveti

Kakovost Budućnosti še kako dobro pozna organizatorka igre pri Krimu, Anđela Bulatović, ki je s podgoriškim moštvom leta 2012 osvojila ligo prvakinj:

»To so igralke, s katerimi sem veliko igrala v klubu in reprezentanci. Zdaj je sicer nekaj novih, ampak poznam jih dobro, one pa mene tudi. Poskušala bom pomagati z nasveti, kakor bom zmogla. Videli pa bomo, kdo bo pametnejši in bolj potrpežljiv. Igrajo specifično obrambo z 'izleti' krožne napadalke. Vratarka Clara Woltering je izjemno dobra pri branjenju strelov z osmih, devetih metrov, tako da bi bilo najbolj pametno napadati z bočnih položajev. A Podgoričanke igrajo dobro obrambo, težko je reči, kje so njihove pomanjkljivosti. Ampak verjamem, da je s teh krilnih položajev lažje priti do gola kot po sredini,« je o svojem nekdanjem klubu dejala Bulatovićeva.

Drugo kolo skupine 2

Petek

Larvik - Györi Audi ETO KC (20)

Nedelja

Budućnost - Krim Mercator (19)

 

Lestvica

1. Krim Mercator 1 1 0 0 24:18 2 točki

2. Györi Audi ETO KC 1 0 1 0 23:23 1

2. Budućnost 1 0 1 0 23:23 1

4. Larvik 1 0 0 1 18:24 0