Krimovke v drugi del z dvema točkama

Tekmeci slovenskih rokometnih šampionk v glavnem delu lige prvakinj bodo Dinamo, Leipzig, Podgorica, Vardar in Thüringer.

Objavljeno
25. november 2014 13.46
iza*Krim Dinamo
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Dunaj - Danes so na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju izžrebali pare osmine finala pokala pokalnih zmagovalk in pokala EHF, lističev v imeni slovenskih ženskih kolektivov pa ni bilo v bobnu. Naše barve bo v nadaljevanju mednarodne sezone zastopal zgolj Krim Mercator, ki se je kot tretjeuvrščena zasedba svoje skupine prebil v glavni del lige prvakinj, v katerem bo igral v skupini 1. V njej bodo še Dinamo Volgograd in Leipzig, s katerima so se Ljubljančanke v tej sezoni že merile v skupinskem delu, ter tri najboljše ekipe iz skupine B, črnogorska Budućnost, skopski Vardar in nemški Thüringer.

Varovanke trenerke Marte Bon bodo drugi del začele z dvema točkama, ki so ju prinesle iz skupinske faze, torej bodo imele - ob Thüringerju - najslabše izhodišče. Budućnost je prenesla sedem točk, Dinamo šest, Leipzig štiri, Vardar pa tri. V skupini 2 se bodo merili Györ, Larvik (po osem točk), Metz, Viborg (po tri), Sävehof (ena) in Baia Mare (brez točk). Glavni del lige prvakov bo na sporedu med 30. januarjem in 15. marcem prihodnje leto, četrtfinalni obračuni v prvi polovici aprila, sklepni turnir najboljše četverice pa bo 9. in 10. maja gostila Budimpešta.