Celjani proti prvakom iz Kiela, Velenjčani proti Københavnu

Rokometaši Gorenja bodo v novi sezoni lige prvakov igrali v skupini C, Celjani bodo v skupini B, znane tudi nasprotnice Krima.

Objavljeno
06. julij 2012 11.22
Posodobljeno
06. julij 2012 11.44
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Nürnberg - Rokometaši velenjskega Gorenja in Celja Pivovarne Laško so na današnjem žrebu v nemškem Herzogenaurachu pri Nürnbergu dobili tekmece v evropski ligi prvakov. Obe slovenski ekipi bosta nastopili v zahtevnih skupinah, velenjska bo se bo tako med drugim pomerila tudi z danskim Københavnom, celjska pa s prvakom lige prvakov - nemškim Kielom, piše STA.

Gorenje, ki je v minuli sezoni slavil v državnem prvenstvu, bo igral v skupini C. V tej skupini so tudi danski Koebenhavn, poljski Vive Targi Kielce na čelu s slovenskim kapetanom Urošom Zormanom, francoski Chambery, ruski Sankt Peterburg in zmagovalec kvalifikacijske skupine 2 (makedonski Metalurg Skopje, norveški Haslum, ukrajinski Dinamo Poltava in avstrijski Alpla Hard).

»Zavedamo se, da je Liga Prvakov najmočnejše tekmovanje, kjer pa pri žrebu nismo imeli nikakršnega vpliva. Naša skupina je sestavljena iz močnih in zanimivih ekip, katere pa so stacionirane na različnih delih Evrope, kar pomeni, da vsaka od njih igra malo drugačen rokomet. Do pričetka LP je še precej časa. Skupina je pisana in takšen žreb kot smo dobili mi, lahko tudi druge ekipe računajo na to, da bodo z nami imele težave. Mi bomo dali vse od sebe, da pustimo dober vtis in da se dokažemo tudi na evropskem terenu,« je žreb komentiral trener os Branko Tamše.

Matič: Igrali bomo v izjemno atraktivni skupini

Celjska zasedba bo igrala v skupini B, v njej pa so poleg nemškega Kiela tudi madžarski Veszprem, španski Atletico Madrid, švedski Sävehof in zmagovalec kvalifikacijske skupine 3 (romunska Constanta, slovaški Tatran Prešov, izraelski Maccabi Rishon Lezion in italijanski Bolzano). Liga prvakov se bo pričela 26. septembra.

»Za žreb sem izvedel s tem telefonskim pogovorom, zato moram morda še malce razmisliti, saj ne vem kakšne so druge skupine. V vsakem primeru slabih nasprotnikov ni, zato tudi lažje skupine praktično ni. Vseeno pa gre za izjemno atraktivno skupino, kjer se bomo veliko naučili in pridobili izkušnje z našo mlado ekipo. Kiel in Atletico sta vrh evropskega rokometa. Veszprem je prav tako v širšem vrhu, ki poizkuša s to novo ekipo priti prav na sam vrh. To so torej ekipe, ki so izjemne. Savehof je zelo dobra ekipa in glede na žreb je realno, da se bomo z njimi ter kvalifikantom borili za napredovanje v osmino finala. A predajali se ne bomo proti nikomur, tudi proti prvim trem ekipam ne in nikomur ne bo lahko proti nam. Z žrebom sem tako dokaj zadovoljen, verjamem pa tudi, da bodo te ekipe privabile številne gledalce v Zlatorog in da bo ta končno ponovno poln. Vsakega nasprotnika bomo spoštovali, a kot sem dejal, proti nobenemu se ne bomo predajali in vsakega bomo poizkušali premagati. Ne bomo pa odstopali od naše strategije gradnje ekipe, ki ima izjemen potencial, tako da se začetka sezone in nato Lige prvakov že veselim,« je žreb ocenil trener pivovarjev Vladan Matič.

Krimovke spet proti starim znankam

Znane pa so tudi nasprotnice rokometašic Krima Mercatorja, ki bodo v ligi prvakinj igrale v skupini B. V njej bodo Ljubljančkam družbo delale še madžarski Györ in hrvaška Podravka Vegeta ter zmagovalka kvalifikacijske skupine 3 (romunski Jolidon Cluj, ruski Rostov, srbski Zaječar in turška Antalya). Liga prvakinj se bo začela 13. oktobra.

»Današnji žreb v Herzogenaurachu je bil najbolj kakovostno organiziran v zgodovini lige prvakinj in prvakov, Evropska rokometna zveza je v tej smeri naredila velik korak naprej. Pred žrebom nismo imeli posebnih želja, dobili pa smo stare mednarodne znanke in skupino, ki je na las podobna tisti iz minule sezone. Lani smo v prvem delu nastopili z norveškim Larvikom in Podravko, tokrat smo dobili Györ, izjemno močno tekmico pa lahko pričakujemo tudi iz naše kvalifikacijske skupine. Rostov je po igralskem kadru najbolj kakovosten, izjemno ambiciozen pa je tudi Cluj. Naša skupina je močna in kakovostna, a ugodna po ekonomski plati. Györ in Koprivnica nista preveč oddaljena niti za naše zveste privržence,« je tekmece ocenil trener ljubljanske ekipe Tone Tiselj.

Skupine lige prvakov 

Skupina A:
Montpellier (Fra)
Čehovski Medvedi (Rus)
Flensburg (Nem)
Ademar Leon (Špa)
kvalifikant 1
kvalifikant "wild card"

Skupina B:
Kiel (Nem)
Veszprem (Mad)
Atletico Madrid (Špa)
Sävehof (Šve)
Celje PL (Slo)
kvalifikant 3

Skupina C:
København (Dan)
Gorenje Velenje (Slo)
Kielce (Pol)
Chambery (Fra)
St. Petersburg (Rus)
kvalifikant 2

Skupina D:
Barcelona Intersport (Špa)
Zagreb (Hrv)
Kadetten Schaffhausen (Švi)
Füchske Berlin (Nem)
Pick Szeged (Mad)
kvalifikant 4

Skupine lige prvakinj

Skupina A: Oltchim Valcea (Rom), Randers (Dan), Hypo (Avt), kvalifikant 2

Skupina B: Györi (Mad), Krim Mercator (Slo), Podravka Vegeta (Hrv), kvalifikant 3

Skupina C: Larvik (Nor), Dinamo Volgograd (Rus), Sävehof (Šve), kvalifikant 4

Skupina D: Budućnost (Mne), Thüringer (Nem), kvalifikant "wild card", kvalifikant 1