Krimovke v soboto gostijo švedske prvakinje

Rokometašice Krima bodo v tretjem kolu lige prvakinj na Kodeljevem gostile Sävehof.

Objavljeno
27. oktober 2016 14.45
bsa*rokomet
M. Ž., STA
M. Ž., STA

Ljubljana - Rokometašice Krima Mercatorja bodo v soboto igrale tekmo tretjega kola lige prvakinj, na Kodeljevo prihaja favorizirani švedski prvak Sävehof.

Krimovke imajo po dveh tekmah v skupini D polovičen izkupiček, na uvodnem dvoboju so visoko izgubile v danskem Esbjergu s 25:35, na drugem pa premagale Larvik s 24:22.

Tudi švedske prvakinje imajo po dveh tekmah polovičen izkupiček, na uvodni tekmi so v gosteh porazile Larvik s 25:22, na drugi tekmi pa doma klonile proti Esbjergu z 20:25.

Trener ljubljanske zasedbe Uroš Bregar si na sobotnem dvoboju proti Švedinjam najmanj želi ponovitve začetka tekme proti Norvežankam:

»Če bo konec isti kot proti Larviku, potem nimam nič proti,« je v šali dejal Bregar in nato veliko bolj resno dodal: »Pred nami je zahtevna preizkušnja. Gre za zelo tekaško ekipo, njene igralke so fenomenalne v igri ena na ena in dva na dva. Svoj primanjkljaj v kombinatorki nadomeščajo s hitro igro, v obrambi jih bo gotovo zelo težko zaustaviti.«

Krimovkam je nekaj moči vzela tudi sredina osrednja tekma državnega prvenstva proti Zagorjankam, a Bregar bo na mednarodnem dvoboju imel na voljo vse svoje igralke. Med njimi bo tudi prva junakinja tekme z Larvikom, vratarka Miša Marinček:

»Sävehof je zelo solidna ekipa, ki premore številne domače mlade in nadarjene igralke. Švedska ekipa je svojo moč dokazala na uvodnih dveh tekmah lige prvakov, v Larviku je celo zmagala, na drugi tekmi pa izgubila proti Esbjergu, a razlika petih golov ni bila realna slika dogajanja na igrišču. V vsakem primeru lahko pričakujemo napadalno in hitro igro švedske ekipe, na nas pa je, da se postavimo tako kot proti Larviku. Verjamem, da lahko s to mislijo gradimo dober izid proti švedskim prvakinjam,« je pred sobotno tekmo na Kodeljevem dejala reprezentančna vratarka Marinčkova.

Liga prvakinj, skupina D

Sobota

Krim Mercator - Sävehof (17)

 

Nedelja

Esbjerg - Larvik (16.50)

 

Lestvica:

1. Esbjerg 2 2 0 0 60:45 4 točke

2. Sävehof 2 1 0 1 45:47 2

3. Krim Mercator 2 1 0 1 49:57 2

4. Larvik 2 0 0 2 44:49 0